Kærlighed

Jeg har komplekser over min krop

3. april 2021 Helle Hartz Foto: Panthermedia
En 32-årig kvinde har komplekser over sin krop og har derfor helt givet op på sex. Det er fem år siden, hun har haft sex og hun føler sig grim og akavet i sengen. Kan hun gøre noget? Læs sex- og samlivseksperten Helle Hartz’ svar til hende her.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære Helle

Jeg er en kvinde på 32, der efterhånden har givet helt op på sex. Jeg har altid haft det svært med min krop, lige siden teenage­årene. Min bagdel fylder en del i landskabet, det gør mine bryster til gengæld ikke. Og selv om jeg træner to-tre gange om ugen, er jeg stadig en størrelse XL. Jeg har kun haft to sexpartnere i mit liv, og hver gang vi har haft sex, har jeg følt mig akavet, grim og uchar­merende. Jeg har ofte beholdt noget af mit tøj på for at skjule min krop. Det er fem år siden, jeg sidst havde sex, og jeg frygter, at jeg måske aldrig kommer af med mit krops­kompleks og aldrig får mulighed for at nyde sex og generelt føle mig tilpas i min krop. Hvad skal jeg gøre?
Hilsen den kropumulige

Kære den kropumulige

Langt de fleste af os (og måske specielt kvinder) har komplekser over vores krop – så synes vi, vores numser er for store, vores bryster hænger, vi har tykke ben eller noget helt femte. En stor del af det kommer nok af, at vi i mange år har fået præsenteret et idealbillede af kroppen gennem medierne, som på ingen måde svarer til, hvordan de fleste af os egentlig ser ud. For de fleste af os er ikke en stør­relse 36 med faste balder og tynde lår. Og hurra for det. Tænk sig, hvor kedelig vores verden ville se ud, hvis ikke vi var så mang­foldige i både krop, sjæl og sind.

Det er næsten hjerteskærende at høre, hvordan dit syn på din egen krop har så stor indfly­delse på både dit selvværd og ikke mindst dit sexliv. Jeg og alle andre kan sikkert fortælle dig hundrede gange, at din stør­relse ikke har nogen betydning for langt de fleste mænd, ja, at de fleste faktisk hellere vil have en kvinde med lidt former end et afpillet skelet, men det skal være dig selv, der accepterer din krop, før du kan slappe af over for andre. Det kunne godt lyde lidt, som om du er kørt fast i nogle meget nega­tive tanker omkring din krop og dit selvbil­lede, som jeg tror, det ville være en rigtig god idé at snakke med en professionel om – enten en psykolog eller en terapeut eller lignende. Jeg tror, at gennem nogle gode samtaler vil du forhåbentlig lære at accep­tere dig selv og se på dig selv med mere kærlige og accepterende øjne. I samme moment kan du også lave nogle sensuali­tetsøvelser med dig selv (det kan være, at din terapeut også foreslår det som et led i dit forløb). Øvelserne kan være med til, at du får en bedre forståelse for din krop og din seksualitet, så du kan få et mere natur­ligt forhold til din krop og dermed også dit sexliv. Held og lykke med det.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Fysisk kontakt gør min kæreste utilpas

Sponsoreret indhold