Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkasse: Jeg vil have mit eget soveværelse

9. november 2019 Af Helle Hartz. Foto: Panthermedia
Hvordan får man sin mand til at forstå at det er bedst at få separate soveværelser? Læseren, der ønsker råd fra Helle Hartz, ønsker ikke at dele seng med sin mand længere, da hun er træt hans snorkeri og aftenvaner. Men han mener, at det er enden på deres ægteskab. Læs, hvad Helle Hartz råder læseren til her.
Sex- og samlivsbrevkasse: Jeg vil have mit eget soveværelse

Min mand og jeg har været gift i mange år og børnene er fløjet fra reden. I alle årene har vi sovet sammen i vores dobbeltseng, og det har fungeret nogenlunde, men nu er jeg blevet så træt af hans snorken, at jeg næsten ikke kan holde det ud. Jeg har prøvet at snakke med ham om det og foreslået, at vi får separate soveværelser, men det vil han ikke høre tale om. Han mener, det er enden på vores ægteskab.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Sådan undgår du snorken

Det er ikke kun hans snorkeri, der generer mig, for vi har meget forskellige aftenvaner; Jeg går ofte tidligt i seng med en bog, mens han bliver oppe og ser TV. Når han så går i seng og begynder at snorke, vågner jeg og har svært ved at falde i søvn igen. Når jeg så alligevel er vågen ligger jeg og læser. Det bliver han forstyrret af og sover derfor også dårligt. Vi har masser af ekstra værelser efter børnene er flyttet hjemmefra, så det er ikke pladsen, der mangler til at jeg fik mit eget soveværelse. Men min mand synes det hører med til ægteskabet at dele seng. Hvordan skal jeg får min ham til at forstå, at det ville blive meget bedre, hvis vi sov hver for sig?

Mvh den trætte

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Vi er fremmede overfor hinanden, efter børnene er flyttet hjemmefra

Kære den trætte

Afbrudt nattesøvn er møgirriterende, og kan faktisk have store konsekvenser for vores vågne liv og livskvalitet. Det er ærgerligt, at din mand har så meget imod at sove hver for sig, men mange ser det som et vigtigt tegn på samhørighed, og det er sådan din mand har det. Jeg ville ønske, at han kunne ændre mening, for separate soveværelser kan være redningen for mange ægteskaber. I har tilmed muligheden for det rent praktisk med de ekstra værelser I har. Så jeg tror, der skal lidt kvindelist til her.

Læs også: Derfor snorker mænd mere end kvinder

Du kunne gøre et af værelserne klar som soveværelse til dig, og næste gang du vågner om natten, kan du liste dig derind og læse indtil du føler dig træt igen, og så lægge dig tilbage i jeres fælles seng. Måske kan din mand efter et stykke tid med uafbrudt søvn så se fordelen ved, at han ikke bliver forstyrret af dig om natten. Herefter kunne du prøve også at sove i det andet soveværelse, efter du har læst. Og til sidst kunne det blive en permanent løsning, at du lægger dig derind med det samme, så han heller ikke forstyrrer dig med sin snorken. Spørg din mand, hvad det er han kommer til at savne, hvis I har separate soveværelser. Er det at vågne op alene? At krybe ind til dig under dynen midt om natten eller noget helt andet? Det kan I sagtens finde en god løsning på. Du behøver jo ikke sove i dit eget soveværelse hver nat. Eller han kunne komme ”på besøg” hos dig en gang imellem i dit soveværelse, hvis han vågner og føler sig ensom. Held og lykke med ”projektet”.

De bedste hilsener Helle

Læs også: En læser fortæller: Jeg var syg uden at vide det

Sponsoreret indhold