Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Børnene sover hos os

24. maj 2019 Af Helle Hartz. Foto: Panthermedia.
Et ægtepar får lidt for ofte selskab af børnene i sengen om natten, og det går altså ud over sexlivet. Helle Hartz giver her sit råd til at få privatlivet tilbage i soveværelset.

Børnene sover hos os

Vi er lidt udfordret med tre børn på hhv. 12, 8 og 5 år. De er ikke så gode til at sove i deres egne senge og kommer tit ind til os om natten. På den ene side er det hyggeligt, men på den anden side resulterer det i, at min mand og jeg næsten ikke er intime mere, fordi vi er bange for, at børnene skal komme ind i soveværelset, mens vi er i gang. Da de var mindre, var det ikke så stort et problem, men i takt med at de er blevet ældre og mere ”putte”-agtige, er det næsten hver eneste nat, der ligger en eller flere i dobbeltsengen, udover min mand og jeg.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vi har snakket om det, og vi savner begge at have mere sex, men vi kan ikke rigtig regne ud, hvordan vi løser det her. Har du nogen idéer til, hvordan vi får privatlivet tilbage i soveværelset?

Hilsen L og M

Prøv også: Massageapparater kan hjælpe jer på vej - find udvalgte her

Kære L og M

Der er to ting, jeg synes er en uskik i soveværelset: Børn og tv. Jeg mener, at soveværelset er til at sove og elske i. Men der er rigtig mange, der ligesom jer, har åbnet op for ”hygge”-funktionen med jeres børn der, og det er, som du også skriver, noget der går ud over intimiteten. Desværre.

Mit bedste, men også sværeste råd, er at sætte hårdt mod hårdt og simpelthen sige til jeres børn, at nu skal de lære at sove i deres egne senge. Selvfølgelig – hvis de f.eks. har mareridt – må de godt søge tryghed og trøst hos jer, men ellers er det altså under egne fjerdyner, de skal putte fremover. I kan overveje, om I simpelthen skal lukke og låse døren ind til jeres soveværelse i en periode, så de om ikke andet bliver nødt til at banke på, hvis de vil ind. På den måde undgår I også at blive ”taget på sengen” i bogstaveligste forstand, hvis I skulle være i gang med lidt lagenhygge, og der kommer en rolling rendende.

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Orker ikke flere børn

Der kan godt være en overgangsperiode, hvor jeres børn vil være temmelig utilfredse med beslutningen, og nærmest som små katte stå og kradse og mjave uden for døren, men jeg er stensikker på, at de med tiden vil acceptere det, og I vil få plads og ro til jeres andre gøremål i soveværelset.

I kan også prøve at planlægge et weekendophold eller to, hvor I kommer helt væk fra soveværelset og har mulighed for at nyde hinanden, uden bekymring om, om der kommer børn og forstyrrer. Og hvis I har mulighed for det, kan I prøve at få afsat ungerne til bedsteforældrene, hvis de er med på den – eller måske nogle skolekammerater. Bare en enkelt overnatning en gang i mellem. På den måde vænner de sig også til ikke at sove i jeres soveværelse.

Jeg håber, projektet lykkes for jer, så I igen kan finde intimiteten sammen, og ønsker jer held og lykke.

De bedste hilsener Helle

Se også: Sex- og samlivsbrevkassen: Vil gerne snakke sammen

Sponsoreret indhold