Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Han vil ikke have børn

6. april 2020 Helle Hartz Foto: Panthermedia
Ude og Hjemmes sex- og samlivsekspert Helle Hartz svarer på et spørgsmål om det at få børn sammen - eller ikke. Hun vil gerne, han vil ikke. Hvad gør man så?

Jeg har været sammen med min kæreste i 5 år og vi har det rigtig godt sammen. Lige siden jeg mødte ham, har han sagt, at han ikke ville have børn, og det passede også mig fint. Vi er begge i slutningen af 30’erne og har en stor frihed ved at være barnløse, da vi kan hellige os vores karrierer, være sociale og rejse sammen. Men det har ændret sig for mig: Jeg blev for et halvt år siden ved et uheld gravid, men aborterede spontant kort tid efter.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Min kæreste havde allerede da givet udtryk for, at han ikke ville have barnet, så selv om det var sørgeligt, løste problemet jo sig selv. Men det var som om der skete noget med min krop og i mit hoved med den oplevelse, og jeg har efterfølgende fået en enorm trang til at ville have børn. Hele mit system råber op om det, og jeg kan næsten ikke gå forbi en barnevogn uden at komme til at græde eller føle et savn så stort, at jeg nærmest kan mærke det fysisk. Jeg har prøvet at nævne det for min kæreste, men han er ikke til at hugge eller stikke i. Hvad skal jeg gøre?
Hilsen R.G.

Kære R.G.
Mange kvinder har, ligesom dig, ikke lyst til at få børn, fordi de hellere vil fokusere på deres karriere og et rigt socialt liv, og det er der heller ikke noget galt i. Men som du selv har erfaret, kan ens prioriteter pludselig ændre sig, og nærmest tage en med bukserne nede, som du så også oplever nu. At have nogenlunde de samme mål for fremtiden i sit parforhold er vigtigt, og selvfølgelig kan de ændre sig med tiden, og da er det vigtigt at man er åben over for hinanden og de ændrede mål og retninger.

Du spørger, om du kan få din kæreste til at ændre holdning, men jeg er tilbøjelig til at sige, at det tror jeg ikke, der er store chancer for. Da I allerede har haft muligheden ret tæt inde på livet, og han også i den situation var ubøjelig, virker det som om, han er rimelig stålsat omkring det. Jeg tror du i stedet skal finde svaret på spørgsmålet om, om du så kan leve med at være barnløs resten af dit liv. Eller om du skal bryde med din kæreste og prøve at få børn enten med en anden mand eller måske via kunstig insemination, adoption eller lign.

At få børn er en stor og ansvarsfuld sag, uanset om man får dem sammen med en partner eller alene. Det er en stor beslutning at træffe – både om du/I ikke skal have børn eller ej, og jeg vil foreslå jer at gå til en parterapeut eller lign., der kan give jer noget familierådgivning og hjælpe jer på vej til at træffe den rette beslutning for jeres videre forhold. Held og lykke med det.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Jeg vil måske ikke have børn

Sponsoreret indhold