Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg vil måske ikke have børn

17. maj 2019 af Helle Hartz. Foto: Panthermedia.
Hvordan fortæller man sin partner, at man muligvis aldrig vil have børn? Sex- og samlivsekspert, Helle Hartz, giver her sine bedste råd.

Jeg vil måske ikke have børn

Jeg er en mand på 32 år, der egentlig har haft det ret fint med at være ungkarl de sidste mange år, fordi jeg godt kan lide friheden ved det. Men for et halvt år siden mødte jeg en pige, der alligevel har fået mig på andre tanker, da jeg er meget glad for hende, og vi også helt officielt kalder os kærester nu, og vi snakker om at flytte sammen. Hun har fået mig til at tænke over fremtiden og til at revurdere nogle af mine grundværdier, og mine venner er også meget overrasket over, hvordan jeg har ændret mig, men de kan også rigtig godt lide min kæreste.

Der er dog en ting, der bekymrer mig, og det er tanken om at få børn. Det er ikke noget, vi har snakket om endnu, men jeg forestiller mig, at hun sikkert gerne vil have det på et tidspunkt. Og det er noget, jeg har svært ved at forestille mig. Jeg har aldrig haft den store trang til at få børn, og jeg er også bange for, at et barn ville komme imellem os og ødelægge den kærlighed vi har sammen nu. Så egentlig ville jeg helst være fri. Hvordan skal jeg gribe det her an?

Hilsen Thomas

Prøv også: Få fat i lidt sexlegetøj her - det kan få gang i sexlivet

Kære Thomas

Hvor er det dejligt at høre, at du har mødt en kvinde, som du gerne vil være sammen med. Du skriver, at du med hende allerede har slået nogle kolbøtter på det lidt større plan, og det er jo altid godt at udvikle sig. Og du føler nok, at det allerede har været noget af en mundfuld. Derfor kan det også virke lidt skræmmende at skulle tage stilling til det med børn lige nu, og det kan jeg godt forstå. Men jeg tænker, at det behøver du heller ikke. Det giver fin mening, at du gerne vil have hende for dig selv et stykke tid, hvor I nyder forelskelsen og hinanden. Men i det fleste forhold kommer det som regel mere eller mindre naturligt at begynde at snakke om, ja måske endda at planlægge at få børn. Det kommer måske også til at ske for jer.

Jeg tænker, at du kan prøve at være lidt på forkant med det ved allerede nu at tage den første snak om det. Og være ærlig og sige, at du på nuværende tidspunkt ikke er specielt interesseret i at få børn, og du faktisk ikke ved, om du nogensinde bliver det, og hvorfor du har det sådan. På den måde får hun en mulighed for at tænke det igennem, for hvis det nu er et stort ønske hos hende, skal hun kende til risikoen for, at det måske ikke bliver med dig, det kommer til at ske.

Se også: Sex- og samlivsbrevkassen: Orker ikke flere børn

På den anden side har jeg mange gange hørt andre i samme situation som dig, som efter et stykke tid sammen med deres partner har skiftet standpunkt. Fordi de ligesom ”voksede” ind i parforholdet, kærligheden blev dybere, og med den voksede ønsket helt naturligt også om at skabe en familie sammen.

Det er en stor beslutning at få børn, og det vender op og ned på ens liv og ”stjæler” også tid fra begge parter, men det er ofte også noget af det mest livsbekræftende og smukke, man kan opleve, og på den måde binder det ofte et par sammen på et helt andet plan. Så jeg vil råde dig til at give det lidt tid – nyd kærligheden og hinanden – og se så, om ikke det kommer helt naturligt til dig, uanset om du så stadig ikke vil have børn, eller om lysten til det skulle komme snigende.

De bedste hilsner Helle

Prøv også: Sex- og samlivsbrevkassen: Han kan ikke udtrykke sine følelser

Sponsoreret indhold