Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Kiloene står i vejen for sex

3. marts 2018 af Helle Hartz, Foto: Panthermedia
En læser har skrevet ind, at hun føler sig utrolig usexet på grund af ekstra kilo på kroppen. Ude og Hjemmes faste sex- og samlivsbrevkasse-ekspert, Helle Hartz, giver gode råd til den ulykkelige læser.

Hej Helle

Jeg føler mig så utrolig usexet. De seneste 10 år har jeg taget mere end 20 kilo på, og jeg kan ikke komme af med dem igen, uanset hvor meget jeg prøver. Min mand siger, at han synes, jeg er smuk og sexet, og han begærer mig mere end nogensinde, men jeg er virkelig hæmmet af at være nøgen sammen med ham på grund af min overvægt. Jeg undgår nærhed og sex og føler, at min krop står i vejen for mig selv. Jeg er bange for at miste min mand, som jeg elsker rigtig højt, hvis jeg bliver ved med at afvise ham. Er der noget jeg kan gøre?

Med venlig hilsen Fisken 46

Læs også: Ægteskab uden sex? Kan man leve uden? Få svaret her..

Kære Fisken 46

Du skal simpelthen smide din indre censor over bord og lytte til din mand! Jeg ved godt, det er nemmere sagt end gjort, men hvis han fortæller dig, at han synes, du er smuk og lækker, så er det helt sikkert rigtigt, uanset hvor mange kilo du har taget på. For ham betyder det åbenbart ikke en hujende fis, hvor mange kilo du vejer, og hurra for det. Du bliver simpelthen nødt til at acceptere dig selv, som du er. Tænk på, hvor dejligt det er, at du har en mand, der forguder dig, ”selv om” du har taget på. Prøv at vende det negative til noget positivt: Dine bryster er sikkert blevet større og fyldigere med de ekstra kilo, men er det ikke bare dejligt at have en blød og fyldig barm, som mange andre kvinder sikkert ville misunde dig? Og jeg gætter på, at din mand heller ikke har noget imod det. Det er så trist at lade livet og alle de gode oplevelser suse forbi, fordi man lader nogle dumme bekymringer stå i vejen for det.

Få gang i sexlivet med dette sexspil

Acceptér din vægt

Der er i disse år utrolig meget fokus på kroppen, og hvordan man skal se ud i forhold til normerne”. Men heldigvis er ”kvinder med kurver” også blevet mere og mere accepteret, da det er de færreste af os, der har modelmål. De fleste kvinder har former og kurver, og det er det mest naturlige (og smukke, i mine øjne). Du skriver ikke, hvor meget du vejer, så du skal selvfølgelig være opmærksom på, hvis du er decideret usundt overvægtig, for det kan jo gå ud over dit helbred. Det er altid godt at leve sundt og holde sig i form, hvis man vil tabe sig. Hvis du kan, så giv det et forsøg, men hvis du ellers er sund og rask, kan du også vælge at acceptere, at du nu engang ser ud, som du gør, og elske den, du er. Lev i nuet og se på dig selv med tilgivende og kærlige øjne. Vær stolt af dig selv og din krop. Og glæd dig over, at din mand synes, du er tiltrækkende, og se så at få dyrket noget god sex.

De bedste hilsener Helle

Sponsoreret indhold