Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Orker ikke flere børn

8. februar 2019 af Helle Hartz. Foto: Panthermedia.
Jane har en mand og tre dejlige børn – og nu også en positiv graviditetstest. Manden er fyr og flamme, men Jane ved ikke, om hun kan holde til endnu et barn… Sex- og samlivsekspert Helle Hartz giver her sit bedste råd.

Orker ikke flere børn

Jeg har lige opdaget, at jeg er gravid for fjerde gang. Min mand og jeg har altid været enige om, at vi gerne ville have mange børn, og vi har jo allerede tre små børn, der er mellem 1 og 5 år. Det er fantastisk, og jeg elsker hver og en, men det er også ret hårdt. Min mand arbejder meget, og det er for det meste mig, der tager mig af børnene og alt det huslige (jeg er hjemmegående). De to yngste har været meget syge, og jeg har ikke sovet meget i løbet af det sidste års tid, og jeg synes, det har været ekstra svært at få en hverdag til at hænge sammen.

Og nu er jeg så gravid igen. Min mand blev glad, da jeg fortalte ham nyheden, og synes bare, vi skal få en mere. Men jeg kan mærke, at jeg er ved at gå lidt i panik – også over alle de praktiske ting, der er forbundet med sådan noget. Vi bliver nødt til at købe en større bil, måske flytte til noget større, og min mand bliver nødt til at arbejde endnu mere. Og vi har sjældent meget tid sammen, så det vil også komme til at påvirke vores ægteskab endnu mere. Jeg overvejer at få en abort, men er i syv sind, for det er svært at forestille sig at skulle fjerne et lille nyt liv, når jeg ser på mine tre levende børn. Kan du give mig et råd?

Mvh. Jane

Prøv også: Tilfreds dig selv med sexlegetøj - find det her

Kære Jane

Tillykke med graviditeten. Jeg forstår godt dine bekymringer, og det er godt, du gør dig nogle alvorlige overvejelser om det her, for hvis du allerede nu er slidt ned til sokkeholderne, er der en risiko for, at du knækker helt, både fysisk og psykisk, hvis du vælger at få et barn mere nu.

Jeg synes, du skal kontakte din jordemoder snarest og tage en god snak med hende. Og gerne have din mand med, så han bliver klar over, hvad dine bekymringer går ud på, og hvordan du egentlig har det. Måske kan han også begynde at tage lidt mere ansvar i det daglige – og det uanset om I vælger at få barnet eller ej. Der er ingen, der er tjent med, at du måske bryder helt sammen af overanstrengelse og manglende søvn, og det lader til, at du er ganske fertil, så I kunne overveje, om I skulle vente et år eller to med at få flere børn. Måske har du mere overskud på det tidspunkt.

Søg hjælp hos en professionel og find ud af, hvordan du i bund og grund har det med det, og sørg for at få din mand med på holdet, så han kan støtte dig i den næste tid. Held og lykke med det.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Vi er så trætte...

Sponsoreret indhold