Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Uenighed om utroskab

18. maj 2018 af Helle Hartz, Foto: Panthermedia
Hvad er utroskab? Er det alt fra flirt til at kysse eller er man først utro ved fuldbyrdet sex? Se ekspertens svar her..
utroskab

Uenighed om utroskab

Min kæreste og jeg havde for noget tid siden et ret heftigt skænderi om utroskab. På mange områder er vores værdier de samme, men lige her viser det sig altså, at vi er ret forskellige. Min kæreste mener, at alt fra flirt til at kysse ikke er utroskab, men det først er ved fuldbyrdet samleje, at man kan kaldet det dét. Og hvis jeg nu f.eks. var sammen med en anden kvinde (i stedet for en mand), ville han heller ikke anse det som utroskab.

Jeg er helt uenig i hans opfattelse og mener, at uanset om man bare flirter eller kysser en anden person, så er man utro. Og at ”graden” af utroskab så bare bliver større, jo længere man går med en anden person end ens kæreste. Hvad mener du om det?

Hilsen B., Aarhus

Læs også: Hun har været mig utro i 25 år

Kære B., Aarhus

Wikipedia definerer utroskab sådan her: ”Utroskab er et hemmeligt følelsesmæssigt nært forhold til en anden end partneren. I moderne tid vil begrebet normalt forbindes med et seksuelt samkvem”. Der er to ting, jeg hæfter mig ved, nemlig ”hemmelig” og ”seksuelt samkvem”.

I dag er der jo flere og flere, der lever i åbne parforhold, altså at de er polyamorøse, og hvor det netop ikke er hemmeligt, at man har flere partnere. Og så er der det seksuelle aspekt, som kan være så svært at definere, for som du også selv er inde på, er der stor forskel på, hvad man hver især definerer som seksuelt. Berøring, kys eller decideret samleje. Det er et svært og stort spørgsmål, du stiller, og jeg tror ikke, der er noget endegyldigt svar på det.

Snak om det

Bloggeren Anja Lysholm har udgivet en god bog om det, der hedder ”Hvem er du utro?”, der kaster lys over nogle af problematikkerne, som I måske skulle prøve at læse sammen. Det er op til hver enkelt person at finde ud af, hvor ens grænser går og så håbe, at den, man er sammen med, har den samme opfattelse. Det har du og din kæreste tydeligvis ikke, så jeg tror, det er vigtigt, at I har nogle konstruktive snakke om det, så I forhåbentlig kan finde et fælles fodslaw. For ellers kan det måske komme til at bide jer i halen på et senere tidspunkt. 

De bedste hilsener. Helle

Få fat i lidt sexlegetøj her - Det kan få gang i sexlivet

 

Sponsoreret indhold