Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Usikker på net-dating

26. april 2019 af Helle Hartz. Foto: Panthermedia.
Hvordan er det nu lige, net-dating fungerer – og er det for folk i alle aldre? Sex- og samlivsekspert Helle Hartz guider her den lidt usikre læser.
Hvordan fungerer net-dating?

Usikker på net-dating

Jeg er en kvinde på 68 år, der mistede min mand for snart 15 år siden. Jeg har savnet ham rigtig meget, da han var mit livs kærlighed, men tiden læger jo alle sår, som man siger. Mine voksne børn har længe snakket om, om det ikke var på tide, at jeg fandt mig en ny mand, da jeg tror, de er urolige for, om jeg er ensom. Det er jeg altså ikke. Men alligevel har jeg da tænkt lidt over det og er blevet lidt nysgerrig på, om der kunne findes en mandlig ven til mig derude.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nu er det jo meget ”moderne” med sådan noget net-dating, og mine børn har fortalt mig, at der findes dating-sider for mennesker i min alder. Men så bliver jeg alligevel i tvivl: Er det sikkert på sådan nogle sider? Hvordan sikrer man sig, at det ikke er en eller anden skør person, man kommer i kløerne på? Hvordan fungerer sådan noget?

Hilsen T.J.

Prøv også: Tilfreds dig selv med sexlegetøj - find det her

Kære T.J.

Hvor er det dejligt at høre, at du har mod på at finde kærligheden igen. Jeg tror, at kærlighed ingen alder har, og alle kan pludselig opleve at få revet tæppet væk under sig, uanset om de er 17 eller 87 år.

Det er rigtigt, at der findes dating-sider for singler lidt oppe i årene, og de fungerer på fuldstændig samme måde som dem til de lidt yngre. Man må jo formode, at dem, der opretter en profil sådanne steder, har tænkt over det og taget et aktivt valg om, at de gerne vil have en kæreste, og forhåbentlig, at de er nogenlunde raske og fornuftige i hovedet. Men det er jo selvfølgelig aldrig til at vide, og der kan være brodne kar. Men den indstilling fører jo egentlig ikke til noget, vel? Det kommer i lige så høj grad an på, hvordan du præsenterer dig selv i din profil, og hvad du skriver. Du har jo mulighed for at præcisere rigtig mange ting i forhold til, hvad du søger og på den måde måske undgå de mest ”skøre” typer. Men du skal nok også forberede dig på, at du kan få nogle henvendelser, der kan være en smule upassende. Men det er altså nok en del af ”spillet”. Men hvo intet vover!

Jeg synes bare, du skal kaste dig ud i det, så opret en profil – spørg evt. dine børn, om de vil hjælpe. Det lyder som om, de allerede er bekendt med det – og se, om der ikke skulle dukke en vidunderlig mand op til dig, som du kan nyde dit otium med. Held og lykke med det.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg har kærestesorg

Sponsoreret indhold