Kendte

Tine fra Mit publikum: På jagt efter en elevplads

22. november 2013 af Marianne Knudsen Foto: Blu
28-årige Tine Ahlberg spurgte om hjælp i DR-programmet Mit publikum. Hendes mand sidder i fængsel, og hun var i tvivl om, hvorvidt hun skulle forlade ham og udleve sin drøm om at uddanne sig til kosmetolog i Spanien. I dag er tvivlen væk. Ønsket om at blive kosmetolog lever stadig - men det bliver her i landet.

Skal jeg flytte til Spanien og forfølge drømmen om at blive kosmetolog, eller skal jeg blive hos mit livs kærlighed?
Selv var 28-årige Tine Ahlberg fra København i tvivl, og derfor bad hun 30 fremmede mennesker om at vælge for hende i dr-programmet Mit publikum onsdag aften.

Men det var heller ikke en nem opgave for publikummet. For Tines liv var ikke helt ukompliceret. Hendes mand Stulli sidder nemlig i fængsel dømt for narkosmugling - og på daværende tidspunkt måtte parret kun se hinanden i en halv time en gang om ugen.

LÆS OGSÅ: Madi fra Mit publikum venter med kønsskifteoperation

Manden blev anholdt

- Det var meget frustrerende, og jeg var ofte ked af det efter besøgene. Jeg savnede, at han var en del af mit liv, fortæller Tine, der aldrig havde nået at fortælle sin mand om dét, hun tumlede rundt med, da han seks måneder inde i forholdet blev anholdt.

Blandt andet er Tines far alkoholiker, og hun har altid følt, at det var hendes ansvar, at han havde det godt. Samtidig har forholdet til Tines mor ikke været særlig nært. Hun flyttede hjemmefra som 15-årig, da hun ikke brød sig om moderens kæreste og havde lyst til at indordne sig under de nye husregler.

Så da publikum mødte Tine, var det en lettere forvirret køn ung kvinde, der hverken havde job, bolig, eller overblik over, hvilken vej i livet hun skulle gå.

Men efter mødet med publikum føler hun, at hun for første gang i sit liv har en plan. Og den er ikke i Spanien, som hun troede.

LÆS OGSÅ :Putte fra Singleliv er single igen

Nægter at give op

Den er i Danmark, hvor hun er i fuld gang med at jagte drømmen om at blive kosmetolog - et ønske, der har spiret siden hun var bare 11 år.
De tre dages praktik, som publikum havde skaffet hende, bekræftede blot i valget. Men desværre er der mange andre, der har samme drøm, så Tine har endnu ikke fundet sig en elevplads, der er nødvendigt for at blive optaget på uddannelsen.

- Men jeg vil ikke give op. Det er vigtigt for mig, og jeg tror stadig på, at det vil lykkes for mig, fastslår Tine, der også har fået en mere stabil base.
Hun er flyttet sammen med en god veninde, hvor det er tilladt at have hund.

Faderen drikker stadig, men Tine har indset, at hun ikke kan hjælpe sin far, hvis ikke han ønsker det. En erkendelse, der har lettet hende og gjort, at hun ikke føler, at ansvaret ligger på hendes skuldre. Forholdet til moderen og hendes kæreste er til gengæld blevet langt bedre, og nu taler de oftere og mere fortroligt sammen.

Stulli vil til Island

Kærligheden til Stulli er der stadig. De har nu fået lov til at være alene under Tines besøg, og hun må komme flere gange i løbet af ugen. Lige nu afventer parret, hvad der skal ske, da Stulli har bedt om at blive overflyttet til afsoning på Island, da hans far er syg.

- Jeg tager ikke med til Island. Nu gælder det min uddannelse, som jeg vil have på plads først. Om jeg så flytter over til Stulli bagefter - det kan jeg ikke svare på nu. Jeg må se, hvad der sker, lyder det fra Tine, der er glad for at have medvirket i tv-programmet.

- Det var meget følelsesladet at være med, men også at se det på tv. Jeg er meget beæret over, at helt fremmede mennesker virkelig ønskede at hjælpe mig. De kom med nogle gode råd, som jeg har valgt at tage til mig.

LÆS OGSÅ: Sådan gik det parrene fra Gift ved første blik

Sponsoreret indhold