Guide: Tre gange mad og vin

1. Hverdagsbazar
Louisa Lorang er en af de mest populære kogebogsforfattere herhjemme, og i sin nye bog har hun ladet sig inspirere af den østlige del af middelhavskøkkenet, bl.a. det græske og tyrkiske køkken.
Det betyder masser af feta, olivenolie og citron – og smagen af sol og sommer.
Bogen byder på opskrifter til både hverdag og fest og spændende retter som Alanya-wrap med kylling og sumak-løg (billedet), samosa med kartofler og saltet citronyoghurt, blæksprutteringe med citronmayo og vandmelonsalat med marineret gedeost.
Louisa Lorang: Hverdagsbazar. Lindhardt og Ringhof, 280 kr.

2. Meyers bageskole for børn
Claus Meyers nye bagebog er til alle, der elsker at bage, men som gerne vil se og smage resultater hurtigt.
Opskrifterne er dermed særligt børnevenlige, og bogen guider pædagogisk gennem hver opskrift trin for trin, så alle kan være med.

Guide: Tre friske forestillinger
Vi kommer forbi brød og boller, blødt og sødt bagværk, små kager, kager og madbrød, og der er opskrifter på alt fra fødselsdagsboller, cupcakes og lagkage til ølandsbrød og pizzasnurrer.
Meyers: Meyers bageskole for børn. Lindhardt og Ringhof, 260 kr.

3. Søren Franks Bourgogne
De franske vine fra Bourgogne-området er nogle af de mest populære herhjemme, når der skal vælges et glas på menukortet eller proppes lidt godt i indkøbskurven, og i en ny bog fortæller vineksperten Søren Frank grundigt om det elskede vindistrikt.
”Søren Franks Bourgogne” introducerer både regionen og dens vine, analyserer de forskellige stilarter og guider til mere end 100 af de bedste producenter – af såvel de klassiske vine som de nyeste naturvine.
Søren Franks Bourgogne. Fotos af Robin Skjoldborg. Grønningen 1, 500 kr.
