Kendte

Jeg tog min datters penge

21. september 2011 af Vibeke C. Larsen
En skilsmisse og en depression sendte Benitas økonomi på en alvorlig nedtur, der endte med en kæmpe gæld og en tur i RKI. På et tidspunkt tømte hun endda sin datters opsparing. Nu har Benita med hjælp fra Luksusfælden fået ryddet op i økonomien og drømmer om at møde en mand.
Foto: Gregers Overvad
Foto: Gregers Overvad

Uåbnede rudekuverter, røde tal på kontoen og et kæmpe overforbrug. Det er ikke det, som sælger, når man skal ud og møde en ny mand. 38-årige Benita Buch Simonsen var så flov over sin store gæld og håbløse økonomi, at det spændte ben for kærligheden.

- Jeg kunne ikke gå ind i et nyt parforhold med sådan en økonomi, for jeg kunne ikke tilbyde en anden, at jeg havde så dårlig en økonomi. Jeg ville selv løbe skrigende bort, hvis jeg mødte en, der ikke havde styr på økonomien, for det viser, at man ikke har styr på tingene, siger Benita og tilføjer:

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Det er flovt, og det er lidt tabu ikke at have styr på sin økonomi. Benita er hjemmehjælper og bor i Munkebo sammen med sine to døtre, Alberte og Asisa på to og 12 år. Tidligere var det hendes eksmand, der holdt tøjlerne i hendes økonomi, men siden hun blev skilt fra Albertes far for et års tid siden, er forbruget kørt helt af sporet.

- Jeg fik en depression efter skilsmissen og havde det forfærdeligt. Så jeg tænkte, at det hele kunne være lige meget, fortæller Benita ærligt. En måde at få de sorte skyer til at lette var ved at shoppe.

Benita elskede at tage i Bilka og fylde vognen med ting til hjemmet. Tøj, ting til pigerne, parfume og andre dejlige ting slæbte hun af sted med, uden at skele til om der var penge på kontoen.

Ydmygende
På et år lånte hun 100.000 kroner, og hendes samlede gæld har ramt de 250.000 kroner. Derfor meldte hendes veninde hende til "Luksusfælden", så der kunne blive ryddet op i gælden.

- Jeg har tit tænkt, at det var fandens, at der var 30 dage i en måned, for hver den 15. havde jeg ikke flere penge. Det har været ydmygende og en kæmpe stressfaktor, når man har to børn at brødføde, siger Benita, der i stedet måtte låne af venner og bekendte samt optage dyre forbrugslån for at få tingene til at hænge sammen.

Hun blev registreret i RKI som dårlig betaler, og så var det slut med at optage flere lån. Den håbløse økonomiske situation nåede lavpunktet, da hun måtte låne sin 12-årige datters opsparing på 6.500 kroner. Pengene havde Asisa sparet sammen til en ny cykel, men nu røg de ned i et sort hul af gæld, som hendes mors overforbrug havde gravet.

- Jeg blev nødt til at låne pengene, så vi havde noget at leve for. Men jeg havde det rigtig dårligt med det, for min datter har mistet tilliden til mig, og det tager tid at bygge den op igen, siger Benita, der dog har betalt Asisa halvdelen tilbage, efter at tv-programmet blev optaget i foråret.

- Jeg levede i nuet og lukkede øjnene, og det har kostet dyrt. Jeg havde brug for trøst på grund af min depression, og jeg ville gerne hygge mig med mine piger. Så skulle vi have det lidt godt, og rudekuverterne måtte vi tage senere, erkender Benita.

Læs hele historien i Ude og Hjemme i denne uge.

Sponsoreret indhold