Kendte

Julie vil bryde tabu: Jeg har fået fikset min vulva

1. marts Af Benedikte Brix og Cecilie Tolversen.
Foto: Gregers Kirdorf
Først skammede Julie Kvelland fra "For grim til kærlighed" sig over sin seneste operation, men nu vælger hun at åbne op for at hjælpe andre kvinder.
Julie Kvelland i 2018

- Jeg har vendt og drejet det her i mit hoved 120 gange. Eller nej... Mere end det. Skal jeg dele det, eller skal jeg holde det for mig selv?

Sådan skriver 26-årige Julie Kvelland i et opslag på Instagram.

Julie lider af en meget sjælden sygdom, der betyder, at fedt ophobes over det meste af hendes krop. Hun er flere gange blevet opereret for at fjerne noget af det fedt, og har åbent fortalt om sin rejse i tv-programmet "For grim til kærlighed" samt på sin Instagram-profil.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men den seneste operation er et ømt punkt for Julie, der derfor holdt årsagen til operationen hemmelig.

En uge efter operationen vælger hun dog alligevel at åbne op, fordi hun ønsker at hjælpe andre kvinder ved at bryde tabuer, være bundærlig og tale om det sårbare.

Jeg ved at mange kvinder faktisk går med lignende problemer, og det er rigtig sårbart for dem også.

Julie Kvelland

Tirsdag var Julie under kniven for at få fjernet fedt fra sit venusbjerg og fra den ene kønslæbe.

- Det var et af de steder, som mit fedt lagrede sig enormt meget grundet min meget derforme fedtfordeling, skriver Julie på Instagram.

- Det er aldrig noget, jeg har snakket højt om, det var så svært for mig. Derfor tog det også over 26 år, før jeg turde at gå til lægen med det, skriver hun.

Stolt af sin krop

Fedtophobningen var til stor gene for Julie, når hun gik og cyklede. Hun havde også problemer med at få bukser til at sidde ordentligt, og tanken om at tage tøjet af foran en mand, fyldte hende med skam.

Derfor er hun glad for at have taget skridtet nu.

- Det er min krop. Det er mine valg. Og jeg er stolt af, hvordan jeg ser ud i dag, selvom det har krævet adskillige operationer, skriver Julie Kvelland, der har tabt 40 kilo.

- Hvis jeg kan elske mig selv, kan du også.

Førtidspension

Julie bor i en lejlighed i Randers og er sygemeldt på sjette år, fordi hun har kroniske smerter i fødder og ben på grund af nervebetændelse. Nu går der dog ikke længe, før hun får tildelt førtidspension.

- Det er meget ambivalent. Jeg vil så gerne kunne arbejde og yde noget for samfundet, men det kommer aldrig til at ske. Og det er ikke særlig fedt at få førtidspension som 26-årig. Men jeg er nødt til at se realiteterne i øjnene, fortæller Julie til SE og HØR.

Når hun får tildelt førtidspension og får mere ro på, får Julie Kvelland samtidig mere tid til sin Instagram-profil, hvor hun deler ud af sit liv.

- Jeg lever og ånder for at inspirere andre og stå frem og være stærk - og jeg havde brug for at fortælle om operationen nu, da jeg har verdens bedste følgere. Jeg ved, der er mange andre kvinder, der går med et lignende problem, som er meget tabubelagt og sårbart.

- Jeg vil gerne inspirere dem og fortælle, at det er okay.

Slut med operationer

Julie Kvellands vulvaoperation er foregået sådan, at de har skåret noget fedt samt noget hud fra. Normalt ville man fedtsuge, men Julies fedt er anderledes på grund af hendes sygdom, partiel lipodystrofi.

Det er også derfor, hun nu er færdig med operationer. Der kan ikke gøres mere.

Hun har tabt sig i alt 40 kilo. 16 af dem er fedt, der er blevet opereret væk fra hendes ryg. De resterende kilo har hun tabt, efter hun er kommet i leptinbehandling. Her modtager hun medicin, der giver hende den mæthedsfølelse, hun ikke før har haft.

- Jeg er tilfreds med, hvordan jeg ser ud nu, og jeg ved også, jeg ikke kan komme længere end det. Jeg er født med den her sygdom. Det er der ikke så meget at gøre ved. Så jeg lærer at omfavne mig selv, som jeg ser ud.

Sponsoreret indhold