Tre gange kvindekamp

1. Bogen
Den svenske forfatter og kunstner Jessica Hallbäck (billedet) har samlet plakater fra 100 års kvindekamp i den nye coffee table-book “I Can’t Believe I Still Have to Protest This Shit”. Plakaterne, der kan tages ud og hænges op, er både fra Danmark og udlandet, og de fortæller en historie om Dansk Kvindesamfunds valgretsoptog på Grundlovsdag 1915, om feministiske kvindelejre og rødstrømpebevægelsen i Dannerhuset i 1970’erne.
Med i samlingen er også plakater af de nutidige danske kunstnere Line Jensen og Thit Thyrring – og Roshi Rouzbehanis ’United for Woman Life Freedom’, der er støtteplakat for den kamp, der foregår lige nu i de iranske kvinders protestbevægelse.
Jessica Hallbäck: I Can’t Believe I Still Have to Protest This Shit. Gutkind, 250 kr.

2. Udstillingen
Bær mig! Det hedder en ny udstilling på museet Køn – det tidligere Kvindemuseet – der ligger i Aarhus. Det er imidlertid ikke trætte babyer, som særudstillingen handler om, men derimod tasker og taskens kønnede kulturhistorie. Tasken blev et objekt for (pynteglade) franske hofkvinder i 1700-tallet, men har også været alt fra et oprør, et statussymbol og en identitetsmarkør.
Udstillingen viser knap 80 hverdagstasker, ældre kulturhistoriske tasker – som posetasken fra 1950’erne (billedet) – og tasker, der blev ikoniske såsom ”The Kelly Bag” og ”Lady Dior”. Der er også blevet plads til unisex-tasker og håndtasker til mænd, og det stemningsfulde museum har fast udstilling om køn, seksualitet og kønsroller.
”Carry Me”. Køn, 24. marts- 31. december.

3. Folkekøkkenet
Arbejdermuseet i København markerer Kvindernes Internationale Kampdag med et morgenforedrag 8. marts om den fri abort, der i år fejrer 50 år på bagen i Danmark. Kan du ikke nå det, er der fællessang og folkekøkken med temaet Carmen Curlers i næste uge.

Kaare Sand: Vi udstiller ikke pigerne
Mange kender nok allerede den kalundborgske curlers-fabrik fra den prisvindende tv-serie, og til Arbejdermuseets arrangement dykkes der ned i fabriksarbejdernes hverdag dengang i 1960’erne. Tre øjenvidner fortæller om at synge arbejdersange fra ’den lille røde’ hver morgen og nyde fabrikslivet, og efter foredraget er der folkekøkken med brændende kærlighed fra glade frilandsgrise.
Fællessang og Folkets køkken med Carmen Curlers. Torsdag 16. marts kl. 18-20. 170 kr. pr. person
