Kultur

Tre gange Olivia Colman

20. februar Af Anna Møller. Foto: Netflix og PR.
Olivia Colman kan lige nu opleves i "Empire of Light". Den britiske skuespiller har vist sit enorme talent utallige gange, så her er et par serier og film til dig, der vil have mere.
Olivia Colman

1. The Crown

Man kan næsten ikke sige Olivia Colman uden også at sige ”The Crown”, hvor hun i sæson tre og fire spillede Dronning Elizabeth d. 2. Vil du have mere historisk drama med Olivia Colman, kan hendes tæft for næsten ordløst skuespil også opleves med blandt andre Colin Firth i den romantiske dramafilm ”Helligdag”.

“The Crown”, Netflix

“Helligdag”, Viaplay.

Olivia Colman
Olivia Colman in "The Crown".
Foto: Courtesy of Des Willie / Netflix.

 

2. Landscapers

Er du mere til krimi, sort humor og smukt iscenesat true crime, så spiller Olivia Colman også med i miniserien ”Landscapers” over for David Thewlis. De er et tilsyneladende normalt og lidt naivt ægtepar, der dræbte Susans aldrende forældre for femten år siden, og nu har fortiden indhentet dem.

“Landscapers”, HBO Max

Olivia Colman
Foto: COURTESY OF NETFLIX.

3. The Lost Daughter

”The Lost Daughter” er baseret på en bog af Elena Ferrante, og det psykologiske drama om en kvinde, der bliver besat af forholdet mellem en ung mor (Dakota Johnson) og hendes datter under en rejse, er til tider decideret ubehageligt. Skuespilleren Maggie Gyllenhaal blev Oscar-nomineret for sin instruktørdebut, der ligesom filmen ”The Father” viser Olivia Colmans enorme talent for skuespil.

”The Lost Daughter”, Netflix

”The Father”, bl.a. på Filmstriben

Foto: PR.

 

Sponsoreret indhold