Mimi - Kærligt talt

Jeg føler mig tilovers

25. juli Mimi Jakobsen Foto: Colourbox
Efter mange år som travl selvstændig er Poul gået på pension. Han havde glædet sig til et større fællesskab med sin hustru, men føler sig mere tilovers end til gavn. Har du haft svært ved at omstille dig fra et travlt arbejdsliv til seniortilværelsen?
Senior ægtepar ved komfuret, hvor hun rører i en gryde, mens han ser til.

Kære Mimi Jakobsen

Jeg er en mand på 62 år, der har et spørgsmål til dig. Jeg har været selvstændig hele mit liv, mens min hustru har passet børn og hjem. Det er jeg hende utrolig taknemmelig for – uden hende, havde jeg ikke klaret det. Og jeg har klaret det så godt, at jeg kan trække mig tilbage med en pæn formue og en god pension.

Nu, hvor jeg er hjemme hele dagen, vil jeg gerne hjælpe mere til. Men det kan jeg ikke få lov til! Min hustru har svært ved at lukke mig ind i sit hverdagsliv og de daglige rutiner, og jeg føler mig ofte mere i vejen end til gavn. Det ærgrer mig, da jeg synes, det kunne være hyggeligt at være sammen om opgaverne. Som det er nu, føler jeg mig tilovers. Har du et godt råd?

- Med venlig hilsen Poul

Kære Poul

Hvis jeg ikke vidste, at min mand læste med, ville jeg sukke, at det da måtte være dejligt med sådan en hjælpsom hånd! Nej, spøg til side, for jeg kan på sin vis godt forstå din kone. Hun har i årevis taget sig af alt det huslige, og hun har sine egne systemer, som hun ikke har lyst til at dele med dig.

Jeg synes, du skal finde nogle nicher, der er dine. Kan det være noget i haven? Et nyt projekt til huset? Under alle omstændigheder skal du finde dig et par gode hobbyer, og det kan enten foregå hjemme, eller du kan melde dig til sport eller foreningsarbejde.

Som selvstændig har du formentlig haft et travlt arbejdsliv, og din virksomhed har fyldt meget. Nu gælder det om at få lagt en god plan for din pensionisttilværelse. Det vil nok tage tid for jer begge at vænne jer til, at du pludselig er meget mere hjemme. Jeg har hørt en del kvinder, der enten har været hjemmegående eller er blevet pensioneret før deres mand, tale om, at det ikke er nemt at have manden hjemme. Det gælder sikkert også, hvis manden bliver pensioneret først og får skabt sine egne rutiner. Tid skal der til – og gode projekter. Måske vil din kone endda være med?

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen

Skriv til Mimi

Hver uge svarer Mimi Jakobsen skarpsindigt og med et glimt i øjet på stort og småt.

Hvis du har et spørgsmål til Mimi Jakobsen, kan du skrive til hende på e-mail: [email protected].

Sponsoreret indhold