Mimi - Kærligt talt

Kæmp for dit barnebarn

23. september 2020 af Mimi Jakobsen. Modelfoto: Panthermedia.
"Farmor" er bange for at få ødelagt det gode forhold til sit barnebarn, fordi hendes søn og svigerdatter skal skilles. Hun er også glad for svigerdatteren og vil nødig undvære hende. Læs Mimis råd her.
Farmor med barnebarn

Hej Mimi

Jeg er farmor til en dejlig pige på ni år. Hun er mit et og alt, jeg passer hende tit, og hun overnatter ofte hos mig.

En gang om året plejer jeg at tage på en lille ”tøsetur” sammen med hende og hendes mor.

Nu er det desværre sådan, at min søn og min svigerdatter skal skilles, og jeg er bange for at miste kontakten til mit barnebarn og min svigerdatter – og ikke mindst for, at vi ikke længere kan tage på vores årlige tøseture.

Jeg ved ikke rigtig, hvordan min søn stiller sig til det, og jeg ved heller ikke, om min svigerdatter har lyst til turene mere.

Jeg føler, min fremtid med mit barnebarn er meget usikker.

Hvad mener du?

- Kærlig hilsen farmor

Kære farmor

Jeg føler med dig, for jeg ville have det på præcis samme måde, hvis det var min søn og svigerdatter.

Derfor må der også arbejdes på, at skilsmissen ikke ender med unødig adskillelse, og her er hensynet til dit barnebarn helt afgørende. Hun er sikkert ked af, at hendes forældre skal skilles, og det er jeres fælles ansvar, at skaden begrænses mest muligt.

Jeg synes, du skal tage initiativ til at få talt med forældrene om dine bekymringer.

Uanset, hvad de voksne er uenige om, er deres datters trivsel det vigtigste. Du har et godt forhold til din svigerdatter, og det synes jeg, du skal gøre klart, at du gerne vil opretholde. Det må din søn finde sig i.

Jeg håber, at dit barnebarn fortsætter med at bo i nærheden af dig, så I kan ses jævnligt. Det vil være vigtigt for hende i en omskiftelig tid.

Derfor: Sæt pigen i fokus. Det er hende, det skal dreje sig om, og det må I tre, der elsker hende, kunne blive enige om.

- Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold