Mimi - Kærligt talt

Kan jeg tillade mig at sortere i gæsterne?

10. oktober Af Mimi Jakobsen
Foto: Shutterstock
Camilla fylder rundt og skal holde fest. Hun har dog et begrænset budget og er ked af at skulle invitere venindernes mænd og kærester. Kan hun tillade sig at vælge fra, eller er Mimis løsning bedre?
Kvinde sidder ved spisebord med papirer foran sig.

Hej Mimi

Jeg fylder rundt til næste år og er så småt i gang med forberedelserne. Jeg kigger blandt andet på gæstelisten, for jeg har hverken plads eller råd til at invitere vidt og bredt. Jeg har prøvet at tænke over, hvem jeg skal invitere med af mine veninders og venners påhæng, og jeg synes, det er svært. Nogle af mine nære veninders mænd kender jeg faktisk ikke særlig godt, da jeg tit ses med veninderne på tomandshånd. De inviterer heller ikke vennekredsen med til fødselsdag.

Jeg kan mærke, det gnaver et eller andet sted inde i mig over at skulle invitere tre-fire stykker med, som jeg reelt ikke kender, men som tilfældigvis er mine veninders bedre halvdele. Og hvis de deltager, må jeg vælge nogle af mine mindre tætte venner fra. Kan jeg være bekendt kun at invitere veninderne og lade mændene blive hjemme?

- Med venlig hilsen Camilla

Kære Camilla

Det er altid svært at begrænse sig til den slags store begivenheder: Man vil så gerne, men det koster mange penge at holde fest.

Hvis jeg var dig, ville jeg invitere veninderne til en ren pigefrokost. Det kan ikke vække anstød, og det er en ret almindelig løsning. Du skriver ikke noget om, hvorvidt du også har familie, der skal inviteres. Men har du det, kan du holde et andet arrangement for dem.

Mindre selskaber er ofte hyggeligere, fordi man kan få talt sammen og nydt samværet med alle. Mit forslag er derfor, at du deler fødselsdagsfejringen op over nogle dage og får fuldt udbytte af dine gæster. Jeg fejrer selv fødselsdagsuge, og jeg nyder at dele dagen op i etaper og blive fejret lidt mere.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen kærligt talt

Skriv til Mimi

Hver uge svarer Mimi Jakobsen skarpsindigt og med et glimt i øjet på stort og småt.

Hvis du har et spørgsmål til Mimi Jakobsen, kan du skrive til hende på e-mail: [email protected].

Sponsoreret indhold