Mimi - Kærligt talt

Kollegaen lugter af sved

12. september Af Mimi Jakobsen
Foto: Shutterstock
Den anonyme er for nylig begyndt på en ny arbejdsplads, hvor en af kollegerne lugter voldsomt af sved. Hun ved ikke, om hun skal tage emnet op, for hun er bange for, at de andre vil betragte hende som sart. Hvordan ville du gribe problemet an?
Kvinde sidder ved sit skrivebord på kontor og holder sig for næsen

Hej Mimi

På mange måder har jeg altid afskyet storrumskontorer, fordi de er upersonlige, og der ofte er meget uro og snak. Men på min nye arbejdsplads er jeg pludselig blevet lykkelig for dem. Det skyldes, at en af mine kolleger lugter utrolig meget af armsved, og jeg er glad for ikke at dele et mindre kontor med hende.

Jeg sidder heldigvis ikke i nærheden af hende, men når vi går ved siden af hinanden til for eksempel et møde, er det en virkelig stram lugt, der kommer fra hende.

Da jeg kun har været ansat i et par måneder, er det ikke noget, jeg har talt med mine nye kolleger om. Jeg er bange for, at de vil tro, at jeg er sippet og en sladretante. På den anden side kan det jo være, at det har forholdt sig sådan længe, og at de andre ikke tør sige det til hende. Der er et par kolleger, der sidder meget tæt på hende, og jeg forstår ikke, de kan holde lugten ud. Hvad gør man i sådan en situation?

- Hilsen Anonyme

Kære Anonyme

Tillykke med dit nye job. Det er bestemt ubehageligt, at din kollega lugter grimt, men hvis jeg var dig, ville jeg holde mig langt væk både fra hende og fra at blande mig i den sag. Jeg tror ikke, du vil få noget positivt ud af at påpege det, som du også selv fornemmer.

De kolleger, der har kendt hende længe og har problemet tættere på, må selv tage affære, hvis de synes, det er påkrævet. Som ny medarbejder skal du ikke stikke næsen for langt frem – hverken i overført betydning eller helt konkret.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen

Skriv til Mimi

Hver uge svarer Mimi Jakobsen skarpsindigt og med et glimt i øjet på stort og småt.

Hvis du har et spørgsmål til Mimi Jakobsen, kan du skrive til hende på e-mail: [email protected].

Sponsoreret indhold