Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Alle de sære madvaner

30. maj 2018 af Mimi Jakobsen, foto Panthermedia / All Over Press
Skal man som vært tage hensyn til, at nogle gæster undgår eksempelvis gluten, mælkeprodukter eller kød? Eller skal man blot servere det mad, man normalt vil sætte på bordet? Det svarer Mimi Jakobsen på her

Kære Mimi

I vores familie har der altid været tradition for en hyggelig forårsfrokost i vores sommerhus.

Vi har en datter og to sønner samt to svigerdøtre, som alle er i 20’erne.

De tre piger går meget op i sund levevis – altså efter deres idéer og formentlig også lidt efter, hvad der nu er på mode.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ved den frokost, vi havde i år, var det imidlertid helt ekstremt.

Vores datter er vegetar, har tidligere spist fisk, men det gør hun så ikke for tiden. Den ene svigerdatter indtager ikke mælkeprodukter, og den anden har nu besluttet at holde sig fra gluten. Der er ingen af dem, der ikke kan tåle de ting, men de forklarer, hvordan de kan mærke, det er bedst for deres krop.

Så jeg måtte ud og købe de mærkeligste ting og sørge for, at der var alt muligt forskelligt på det der bord! Det skal lige nævnes, at hvidvinen er der ingen af dem, der mener, deres kroppe ikke har godt af, tværtimod.

Jeg synes, det efterhånden er gået for vidt, og at der er for meget mode i de mærkelige idéer.

Jeg sagde bagefter til min mand, at jeg slet ikke har lyst til at invitere dem mere, fordi jeg syntes, at det er blevet for besværligt. Jeg ser allerede nu med gru frem til julefrokosten.

Min mand mener, at jeg bare skal stille det på bordet, som jeg plejer til en helt almindelig frokost, og hvis der er nogen, der gerne vil have noget andet, må de selv tage det med.

Hvad synes du?

Hilsen Krebsen

LÆS OGSÅ: Skal jeg betale mit barnebarns nye bryster? Læs Mimis svar her!

Kære Krebs

Åh ja. Tiderne skifter, og lige nu er det så absolut på mode at fravælge det sædvanlige og tilvælge nye fødevarer.

Jeg tror, der er meget om, at vi nok spiser for meget kød og sagtens kunne leve lidt grønnere.

Men helt ærligt, fordi man til en forårs-eller julefrokost spiser anderledes end til daglig, er altså ikke noget sundhedsmæssigt problem, og vi har det vel alle lidt skidt i kroppen efter at have fyldt os ved en god frokost.

Jeg synes, det er dårlig opførsel ikke at spise, hvad der bliver serveret, når man er inviteret, og en anden har gjort sig stor umage.

Så enten skal du følge din mands gode råd, måske supplere med lidt ekstra salat, men ellers lave din gode traditionelle frokost. Eller du skal invitere alle til at tage en ret med. Det gør din mand og du jo så også. Sådan bruger vi det i min familie, selv om min svigermor alligevel disker op med alskens hjemmelavede lækkerier.

Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold