Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Fælles om pengene

20. marts 2019 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia.
Fællesøkonomi er en god idé, lige indtil udgifterne er ulige fordelt. Mimi Jakobsen giver her sit bedste råd til Ditte, der synes, det er svært at snakke med kæresten om økonomi.

Kære Mimi

Min kæreste og jeg flyttede sammen for cirka et halvt år siden, og så plejer man jo at sige, at alting bliver billigere, fordi man er to om at deles om udgifterne. Men sådan er det desværre ikke hos os. Vi har begge gode job, og vi deler alle regninger, men det er mest mig, der betaler til mad og andet til husstanden, og det koster altså en del.

Vi har ofte besøg af familie og venner til middag, og det løber hurtigt op, så når måneden er slut, står jeg ofte tilbage med en lænset konto, mens min kæreste har masser af penge tilbage. Jeg føler, det er ulige fordelt, men synes også, det er svært at snakke om, da jeg ikke vil virke som en nærigpind. Har du et godt råd?

Hilsen Ditte

Læs også: Mimis brevkasse: Søskendekamp om gevinsten

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære Ditte

Ja det har jeg. DET der går bare ikke. Din kæreste har selv en indkomst, og det er det afgørende. Du skal med det samme få en aftale på plads med ham, for med den ordning virker det, som om han udnytter dig, og det har han vel ikke lyst til!

Hvad sparer han sammen til? Er det jeres fælles fremtid? Det må han forklare. For mig lyder han som en nasserøv, og DET må du forhindre. Muligvis har han bare ikke tænkt over det, men så må du få ham til at tænke…

Tag opgøret nu og ikke i morgen!

Jeg håber, der viser sig at være en god forklaring.

Kærligt talt Mimi

Se også: Mimis brevkasse: Mor kan ikke erstattes

Sponsoreret indhold