Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Han hakker på min kæreste

1. maj 2019 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia.
En læsers stedfar er begyndt at hakke meget på hendes kæreste, og hun gider ærlig talt ikke se ham for tiden. Mimi Jakobsen giver her sit bedste råd til at løse konflikten.

Kære Mimi

For et år siden flyttede jeg sammen med min kæreste. Vi er begge først i 30’erne, har været i forhold før og er flyttet tilbage til vores barndomsby. Min kæreste er en gammel bekendt af familien, og som barn spillede han fodbold med min storebror. Jeg har en dreng på 6 år, som er meget glad for min kæreste.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Problemet er min stedfar. Han blev gift med min mor, da jeg var 10. Min egen far er død. Min stedfar har altid været flink og rar, men han er den bedrevidende type, som altid mener, at hans mening er den eneste rigtige.

Vi har meget at gøre med familie og venner og hjælper hinanden med praktiske opgaver. Min kæreste er tømrer og arbejder meget. Han har også hjulpet min mor og stedfar med småting. For et stykke tid siden bad min stedfar ham hjælpe med at bygge en ny carport. Det sagde min kæreste nej til. Han vil ikke udføre sort arbejde i sin sparsomme fritid, og desuden ville han skulle gøre hele arbejdet selv, for min stedfar har 10 tommelfingre.

Se også: Mimis brevkasse: Svigermor synes min søn er for tyk

Afslaget har fået min stedfar til konstant at stikke til min kæreste og gøre nar ad ham, fordi han ikke er ”intellektuel”. Jeg mener nu godt, at man kan være et ordentligt menneske, selv om man ikke læser bøger.

Forleden gik min stedfar for vidt. Vi var hjemme hos min mor og stedfar, og vi var fem, der skulle have en kold øl. Det var kun fire i køleskabet, og så gav min stedfar min kæreste en lunken fra bryggerset. Jeg blev stiktosset og spurgte, hvorfor det lige var ham, der skulle have den lunkne øl. Min stedfar grinede, og så hankede jeg op i kæresten og min søn og tog hjem.

Jeg ved godt, at det var en lillebitte episode, men det er meget betegnende for, hvordan min stedfar optræder. Jeg har før talt med min mor om det, og hun slår det hen. Nu ved jeg ikke, hvordan vi skal komme videre. Jeg kan egentlig godt se, at min stedfar inderst inde sikkert ærgrer sig over, at han ikke er praktisk, men det er da en underlig måde, det kommer til udtryk på. Og hvis jeg siger det til ham, vil det gå helt galt. Lige nu gider jeg slet ikke se ham, men det er jo også synd for min mor. Har du et råd?

Hilsen MU

Læs også: Mimis brevkasse: Jeg bryder mig ikke om min familie

Kære MU

Ja, kære du, det har jeg. Din stedfar må lægges lidt på is. Han er tydeligvis ude på at udnytte din kæreste, og helt ærligt er han måske også jaloux på ham, fordi han kendte jeres familie, før han selv kom til.

Du bliver nødt til at forklare din mor grundigt om dine oplevelser og lade hende vide, at du og din kæreste gerne ser hende.

Din stedfar lyder som en mand med stor selvfølelse i kraft af sin uddannelse, men også med alvorlige mindreværdskomplekser. Jeg har selv mødt så mange bogligt uddannede, der så ned på andre fra mere praktiske fag. DET er ude i hampen. Så på med vanten og tag kampen op – og tag hensyn til din mor.

Kærligt talt Mimi

Se også: Mimis brevkasse: Jeg er for følsom

Sponsoreret indhold