Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Hun er bitter og fordømmende

31. juli 2019 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia
En læser i sin bedste pensionistalder har en hyggelig klub med fire andre kvinder. Der er dog et problem: Den ene veninde er blevet fordømmende og bitter. Kvinden er bange for, at den fordømmende veninde vil ødelægge den lille flok. Læs her, hvad Mimi Jakobsen råder kvinden til.
Veninder sidder og drikker kaffe

Kære Mimi

Vi er en flok på fem kvinder i vores bedste (pensionist)alder, og vi mødes på skift hos hinanden til kaffe samt til arrangementer som yoga, nørkleklub og stavgang. Vi har kendt hinanden i mange år. Jeg har været skilt i nogle år, en har været enke i mange år, og en anden mistede sin mand for et år siden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er sidstnævnte, som er begyndt at give os problemer. Vi har selvfølgelig støttet hende i sorgen, og praktisk og økonomisk har hun ingen spekulationer, men hun er blevet så fordømmende og nedladende over for andre. Hun har ondt af, at nogen får tilskud til husleje, medicin eller andet, og så er hun vred på alle de ”fremmede”, som hun mener bare er ude på at rage til sig. Tilmed er hun begyndt at bagtale den eller de af veninderne, som ikke er til stede. En af de andre har en søn, som er homoseksuel og i mange år har boet sammen med en anden mand. Det har aldrig været anledning til diskussion, men nu er hun pludselig begyndte at sige, at hun synes, det er unaturligt og forkert. Sådan har hun slet ikke været før.

Vi har prøvet at sige til hende i sjov, at hun ikke skal være så galsindet, men det hører hun ikke efter. En af de andre er begyndt at trække sig fra vores samvær, og jeg er bange for, at hun efterhånden får ødelagt vores lille flok. Det plejer altid at være mig, der er problemløseren, men jeg har brug for et råd til at løse denne konflikt.

Hilsen Misse

Læs også: Mimis brevkasse: Fælles om pengene

Kære Misse

Ja, vi vil jo alle helst løse konflikter i en munter tone, og det anbefaler jeg også meget tit her i brevkassen. Et smil løser op for meget.

Men I jeres situation er det nok ikke tilstrækkeligt, for det har I jo prøvet. Desuden tror jeg, at jeres veninde har det svært på grund af sin sorg og derfor skyder på alt og alle, og her hjælper humor heller ikke.

Jeg synes, at den af jer, der kender jeres bitre veninde bedst, skal tage en kammeratlig samtale med hende. Få hende til at indse, at nok respekterer I, at hun har det svært, men at hun også kaster dårlig stemning over jeres samvær, og det hjælper ingen, tværtimod skubber hun jer andre væk.

Hvis det ikke virker, synes jeg, I må reagere mere i nuet. Sig til hende, at I ikke vil høre på hende. Hun kan så vælge fællesskabet og holde de dårlige vibrationer inde, eller også må hun ”rykke tilbage til start” og blive fornærmet.

Det lyder måske lidt hårdt, men jeres veninde skal ikke have lov at ødelægge jeres hyggelige fællesskab.

Kærligt talt Mimi

Læs også: Mimis brevkasse: Min nabo virker dement

Sponsoreret indhold