Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Jeg er ensom

30. oktober 2019 af Mimi Jakobsen. Foto: Shutterstock
Hvad gør man, hvis man føler sig ensom, fordi man ikke har særlig mange venner og heller ikke kan finde en partner? Det spørgsmål stiller læseren, der skriver til Mimi Jakobsen i denne artikel. Læs Mimis bedste råd til læseren her.

Hej Mimi

Jeg er en kvinde i midten af 40’erne, der har været single i over syv år. Jeg har ikke været på en eneste date i mange år, og jeg er begyndt at føle, at der ikke er nogen, der vil have mig.

Jeg er ikke specielt pæn, har ikke en god uddannelse, og min økonomi skranter. Jeg føler mig ensom, har kun få venner og ingen fritidsinteresser – både fordi der ikke rigtig er noget, der interesserer mig, og fordi jeg ikke har råd til at gå til noget.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg føler, jeg er kørt fast og kan egentlig ikke se, at der er særlig meget at leve for. Jeg har nok brug for et spark eller lignende for at komme videre. Kan du komme med nogle gode råd?

Mvh. JT

Læs også: Mimis brevkasse: Jeg er for følsom

Kære JT

Du må i hvert fald her i Ude og Hjemme kunne trøste dig med, at du bestemt ikke er alene. Igen og igen får jeg breve fra kvinder, som føler sig ensomme. Det sker ikke så tit, at mændene skriver – de læser brevene i ugebladene, men de skriver ikke selv. Og alligevel tror jeg, at mænd, der er alene, i endnu højere grad ønsker sig en partner!

Jeg ser også tit tv-udsendelser som ”Landmand søger kærlighed”, hvor mange stiller op for åben skærm og søger en kæreste. Nu er ”Mormor” også kommet på skærmen for at finde kærligheden, og det er helt tydeligt et af de største ønsker og behov, vi mennesker har.

Læs også: Mimis brevkasse: Jeg har kun min mand

Så langt, så godt. For hør nu lige her. Jeg har også masser af bekendte, der bruger meget tid på at beklage sig over deres partnere: Så er han en gammel, sur mand, så er hun en gammel, sur kælling. Og nogle af dem, der bliver skilt efter mange år siger, at de aldrig skal giftes igen. Så vi skal måske først og fremmest erkende, at den ideelle verden ikke findes.

Oftest hører jeg dog, at man ønsker sig et sødt menneske at gå ud med, rejse med – og så i øvrigt slippe for dagligdags konflikter. Vi vil nok alle have det bedste af alle verdener.

Mit råd til dig er: Prøv at se de gode sider ved at være dig. Man behøver ikke en spændende uddannelse for at være et interessant menneske. Måske er du omsorgsfuld, hjælpsom eller har en særlig viden om et eller andet? Når du en dag har skabt dig en god tilværelse som single, er jeg sikker på, at den eneste ene dukker op. Men jo mere vi leder, des mindre er chancerne, for jeg tror, vi skal udstråle glæde og tilfredshed for at tiltrække andre. Det er hvert fald min erfaring.

Kærligt talt Mimi

Læs også: Mimis brevkasse: Jeg er bekymret for min søster

Sponsoreret indhold