Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Jeg frygter at gå på pension

19. september 2018 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia.
Det kan godt blive lidt skræmmende, når man nærmer sig pensionsalderen og snart skal forlade arbejdsmarkedet. Her giver Mimi Jakobsen sit bedste råd til en kommende pensionist, der ikke helt kan vænne sig til tanken.

Jeg frygter at gå på pension

Jeg skal snart gå på pension, og jeg bliver mere og mere bekymret for det. Tidligere har jeg længtes efter det – særligt når mit arbejde har været hårdt og stressende. Samtidig elsker jeg mit arbejde og ved, at jeg vil savne det.

Jeg ved faktisk ikke rigtig, hvordan jeg skal få dagene til at gå, når jeg ikke længere skal på arbejde. Hvor mange krydsord kan man lige holde ud at løse, og hvor meget kan man rejse, før man ender med også at blive træt af det?

Jeg er også lidt ældre end de fleste af mine venner, så jeg kender ikke andre pensionister. Jeg tror, at det bliver ensomt.

Nogle gange har jeg tænkt på at fortsætte med at arbejde, men jeg ved heller ikke, om jeg kan klare det, fordi arbejdet er så hårdt. Jeg tænker meget på, hvordan folk kan omstille sig fra at have haft et aktivt liv til pludselig at være på pension.

Jeg har børn og børnebørn, men dem vil jeg selvfølgelig ikke hænge på, selv om jeg har mulighed for at se dem tit. Jeg bor alene, og der kan nemt gå flere dage, uden at jeg møder et menneske. Hvordan vil det dog gå?

Jeg er meget socialt anlagt og elsker pauserne på arbejdspladsen, hvor vi kan snakke og grine sammen. Jeg begynder at tro, at jeg vil savne arbejdet mere, end jeg regnede med.

Har du ikke et godt råd? Og hvordan har andre det, når de skal pensioneres?

Hilsen en kommende pensionist

Kære kommende pensionist

Det ER da en stor omvæltning at forlade arbejdsmarkedet, men jeg synes, at du skal glæde dig. Det er muligt, at der er ting, man savner fra arbejdslivet, men stress og jag er bestemt heller ikke sundt.

Der er masser af ting, du kan foretage dig – ud over at gætte kryds og tværs. Jeg fornemmer, at du er glad for at være sammen med andre mennesker, så hvorfor ikke påtage dig noget frivilligt arbejde?

Jeg kigger tit indenfor i genbrugsbutikker, og her møder jeg altid søde mennesker, der går og hygger sig med hinanden og kunderne. Og det er vel at mærke uden stress og jag, men derimod med en viden om, at de gør en rigtig god indsats.

Det er bare én mulighed ud af mange, men jeg tror faktisk, at den her vil passe godt til dig.

Kærligt talt – Mimi

Læs også: Mimis brevkasse: Jeg er bekymret for min søn

Sponsoreret indhold