Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Jeg har kun min mand

25. september 2019 af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia
En læser skriver til Mimi, da hun føler sig ensom og kun har sin mand. Kvinden er bekymret for, at hun bliver ved med at føle sig ensom og frygter, at det kun bliver værre, hvis hendes mand dør først. Læs her, hvad Mimi Jakobsen mener om sagen.
Mimis brevkasse: Jeg har kun min mand

Kære Mimi

Jeg er en kvinde på 64 år, der føler mig ensom. Jeg har en mand og er glad for ham, men jeg har ikke meget andet. Vi har ingen børn, og nu begynder mine venner at få børnebørn og er meget optaget af det, så dem ser jeg mindre og mindre til. Jeg er bange for, at jeg vil blive ved med at føle mig ensom resten af mit liv. Og hvad sker der, hvis min mand går bort før mig? Bliver det så endnu værre?

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kærlig hilsen Ebba

Læs også: Mimis brevkasse: Min kæreste vil ændre på mig

Kære Ebba

Vi har for nylig haft et andet spørgsmål om ensomhed her på siderne, men jeg bringer også dit, for det er et meget stort problem. Du er sandelig ikke alene om den følelse, og jeg får rigtigt mange breve om netop det emne. Men du skal ikke give op, for du kan selv gøre noget ved problemet, og jeg synes, du skal gribe fat i det med det samme.

Der er ingen tvivl om, at du vil føle dig endnu mere ensom, hvis din mand falder væk. Derfor må du gøre noget allerede nu. Du skal i gang med fritidsaktiviteter, hvor du møder andre mennesker. De er jo også ude på at finde dig.

Find ud af, hvad der er af foreninger i dit område: Aftenskole? Motion? Musik? Foredrag? Og ikke mindst, hvad er der er af frivilligt arbejde, som du kan deltage i. Det kan være en genbrugsbutik, en opgave som reservebedstemor, lektiehjælper, besøgsven og så videre. Mulighederne er mange, og jeg ved af erfaring, hvor meget glæde man selv får, når man gør noget for andre. Så afsted med dig – og det hellere i dag end i morgen.

Kærligt talt Mimi

Læs også: Mimis brevkasse: Hun er bitter og fordømmende

Sponsoreret indhold