Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Jeg vil også have penge af far

18. april 2018 af Mimi Jakobsen
Mimi Jakobsen har fået et brev fra en læser, der er skuffet over at hendes far ikke yder hende økonomisk støtte, når nu hendes bror har fået det. Læs Mimis svar her!

Hej Mimi

Jeg har ved en tilfældighed fundet ud af, at min far igennem flere år har hjulpet min storebror og hans kone økonomisk med et månedligt tilskud på nogle tusinde kroner.

Jeg må indrømme, at jeg ikke helt kan forstå, at de har brug for tilskuddet, da de begge har fast arbejde, men det må han jo selvfølgelig selv om. Samtidig skal det siges, at min kæreste og jeg på det sidste har siddet lidt stramt i det, da jeg ikke har kunnet finde et fast arbejde i det sidste halve år, så jeg er på dagpenge. Min kæreste tjener heldigvis godt, men nogle gange kan det være lidt svært at få det hele til at løbe rundt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Min far har på intet tidspunkt tilbudt at hjælpe os økonomisk, og nu da jeg ved, at han gør det med min storebror, kan jeg godt blive lidt skuffet. Og den måde, jeg fandt ud af det på, var faktisk, fordi min far selv kom til at tale over sig i bilen en dag og skyndte sig derefter at forlade emnet. Altså uden at tilbyde samme hjælp til mig.

Jeg er også rigtig skuffet over, at han ikke bare har fortalt mig det noget før, for jeg er opdraget med, at man kommer længst med ærlighed, og vi har altid kunne snakke åbent om alting i min familie. Troede jeg.

Nu er mit spørgsmål, om jeg skal konfrontere ham med det – både at han har løjet over for mig og spørge ham, hvorfor han åbenbart ikke mener, at min kæreste og jeg er ”berettiget” til også at få en økonomisk håndsrækning, eller skal jeg bare lade det ligge?

Hilsen Cecilie

Hej Cecilie

Du ville gerne have, at din far skulle hjælpe dig og din mand økonomisk, ligesom han gør med din storebror.

Det kan jeg da sagtens forstå, men så skulle du tage og bede ham om det.

Du skal ikke ”konfrontere ham” med, hvad han giver din bror. Det kommer der kun konflikt ud af, for så lyder det som ren misundelse.

Nej, gå direkte til sagen med et kærligt smil og prøv denne her: ”SØØØDE far, vi er altså kommet på spanden for tiden. Hvad ville du sige til at hjælpe os?”

Gør han det, er alt jo lykkeligt.

Hvis han ikke vil, synes jeg godt, at du på en sød og stille måde kan sige til ham, at du ved det med din bror, og om der er en speciel grund til, at han så ikke vil hjælpe dig.

Men ingen konfrontation!

Din far er jo sådan set i sin gode ret til at bruge sine penge, som han vil.

Held og lykke med det.

Hilsen Mimi

Har du også et spørgsmål til Mimis brevkasse, så kan du enten sende en mail til [email protected]

eller sende det til:

Ude og Hjemme, Mimi

Havneholmen 33

1560 København V

Sponsoreret indhold