Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Min nabo kører beruset

7. november 2018 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia.
En læser er bevidst om, at naboen ofte kører i spirituspåvirket tilstand, men er i tvivl om, hvad hun skal gøre ved det – men noget skal altså gøres. Læs Mimi Jakobsens bedste råd her.

Min nabo kører beruset

Jeg bor i en hyggelig rækkehusbebyggelse, og min nabo er en mand lidt op i årene. Han mistede sin kone sidste sommer og har været ret ensom siden. Det har betydet, at han ofte får sig en tår over tørsten – her i sommer er det ofte foregået ude på terrassen, så jeg har kunnet se, at det ikke er så lidt, han har fået hældt indenbords.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er jo hans egen sag, men problemet er, at han sidst på dagen kan finde på at tage sin bil for at køre ned og købe ind. Han har carport ved siden af min, og tit holder hans bil skævt og underligt.

Jeg taler jævnligt med ham, og jeg er også gået ind til ham og sagt, at han skal lade være med at køre, når han har siddet og drukket, og jeg har tilbudt at tage varer med til ham – sådan på en gemytlig måde. Men han griner bare og siger, at nu har han kørt i 40 år, uden at der nogensinde er sket noget, og det er jo bare lige ned i Brugsen.

Men han kører igennem et kvarter, hvor der løber børn og leger. Forleden var min søster på besøg og så, hvordan han nærmest vaklede ind fra sin bil. Hun sagde, at vi burde henvende os til politiet.

Jeg er ked af at falde ham i ryggen, men jeg vil aldrig tilgive mig selv, hvis der skete noget. Har du et råd?

Ditte

Læs også: Mimis brevkasse: Han er svigermors mareridt

Kære Ditte

Jeg synes, du må skrue bissen på. Det er faktisk også dit ansvar, at gribe ind, som du selv er inde på. Det med børnene på vejen får det til at løbe koldt ned ad ryggen på mig.

Men jeg erkender, at det er svært. Jeg stod engang og så på, at en stor, høj mand, som jeg kender, var på vej hen til sin bil stangberuset. Jeg greb til den måske lidt feje udvej at få en anden mand til at tage nøglerne fra ham. Men jeg var såmænd bange for at få en på hatten.

Det risikerer du næppe. Men hvis du vil gribe til den lidt feje metode, som jeg gjorde, så sig til ham, at du er vidende om, at der er nogen, der nu har fået nok og melder ham til politiet, hvis det sker igen. Det er jo ikke løgn, for din søster har jo været inde på tanken. Og hvis du så griber ham i spritkørsel igen, må du anmelde det. Så har han fået chancen.

Kærligt talt – Mimi

Se også: Mimis brevkasse: Kollega lugter af sved

Sponsoreret indhold