Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Min veninde udnytter os

26. december 2018 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia.
Hvor mange tjenester skal man egentlig gøre sin veninde – og er der en grænse? Læs Mimi Jakobsens svar her.

Min veninde udnytter os

Jeg er i den senere tid blev mere og mere irriteret på en god veninde, som jeg har haft siden barndommen.

Hun har i tre år boet sammen med en mand, som hverken jeg eller min mand brød os meget om, hvorfor vi ikke har set så meget til hende i den periode. Jeg må indrømme, at vi blev glade, da hun flyttede fra ham.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Siden da har vi så set hende rigtig meget. Hun boede i vores gæsteværelse et par uger, og nu har hun fået sin egen lejlighed. Der er tale om et rigtigt håndværkertilbud, og hun har ikke selv håndelag til at ordne nogen ting, så nu beder hun hele tiden min praktisk anlagte mand om hjælp til alle mulige ting: Så skal der skrues hylder op, sættes nye dørkarm op, skiftes pakning i vandhanen, så skal der køres og hentes, og hun har ikke selv bil.

Jeg synes efterhånden, det har taget overhånd, og min venlige mand kan ikke sige fra. Han er faktisk henne hos hende enten lørdag eller søndag hver eneste weekend nu. Dels føler jeg, at han forsømmer vores hjem, hvor der også er ting, der har brug for en kærlig hånd, for ikke at tale om vores to børn, som også har brug for at være sammen med deres far, dels synes jeg, at hun udnytter ham.

Det er ikke, fordi jeg på nogen måde er jaloux eller er nervøs for, at hun skal lægge an på ham. Men jeg tror også, hun synes, det er hyggeligt, at han går og nusser rundt hjemme hos hende, og det er faktisk ikke i orden, i det mindste ikke i det omfang.

Vi er alle tre sidst i 40’erne og har en travl hverdag.

Kan jeg være bekendt at sige til hende, at nu skal hun holde op med at bede ham om alle de tjenester?

JB

Læs også: Mimis brevkasse: Jeg vil have min søn flytter

Kære JB

Jamen, det er da først og fremmest din mand, du skal tale med. Selvfølgelig skal du ikke finde dig i, at han forsømmer sin egen familie for din venindes skyld.

Men hvis hans gode hjerte løber af med ham, må I enes om at fortælle veninden, at der er noget, I selv skal ordne lørdag eller søndag.

Og helt ærligt: Hvis din mand ikke klarer at melde fra (hvilket jeg undrer mig over), må du tage over. Måske er din mand smigret over, at der er brug for ham, men det er der jo også hjemme. Så må du tage opgøret med din veninde. Det kan godt være, at I har kendt hinanden i mange år, men det forpligter jo også hende til at opføre sig ordentligt og ikke misbruge et venskab.

Så stolen for døren!

Kærligt talt – Mimi

Se også: Mimis brevkasse: Tør ikke at satse på kærligheden

Sponsoreret indhold