Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Søskendekamp om gevinsten

30. januar 2019 af: Mimi Jakobsen
Foto: Panthermedia.
En mor har givet et af sine børn et skrabelod, som han nu har vundet på. Han mener ikke, at han bør dele gevinsten med sin søster, hvilket hun er blevet rasende over. Læs her, hvad Mimi mener om den sag.
Søskende skændes om penge

Søskendekamp om gevinsten

Kære Mimi

Min familie er løbet ind i et helt tåbeligt problem. Jeg har to børn, som er midt i 20’erne, og som begge er under uddannelse. Der er altså ingen af dem, der har særlig mange penge. De senere år har jeg i december givet dem hver en skrabekalender. Denne gang vandt min søn 50.000 kroner, og han blev selvfølgelig ovenud lykkelig.

Hans lillesøster mente helt bestemt, at han skulle dele gevinsten med hende, men det har han nægtet. Han mener ikke, at der var betingelser knyttet til de kalendere, og det er også rigtigt. Ifølge hans søster er det underforstået, at man skal dele, når man får så stor en gevinst.

Jeg er tilbøjelig til at give hende ret, men det kan jeg jo ikke komme og sige bagefter.Juleaften kom de op at skændes, og hun gik i vrede. Nu kan de slet ikke være i stue sammen, og det bliver ikke bedre af, at han har inviteret sin kæreste med på en dyr skiferie. Jeg aner ikke, hvad jeg skal stille op.

Kan du komme med et råd?

Mutter

Mimis brevkasse: Jeg vil have min søn flytter

Søde Mutter

Hvor er det dog ærgerligt, at sådan en god begivenhed skal give ballade i familien.

Jeg gætter på, at det er sidste gang, du giver dem en skrabekalender. Jeg har også lige overvejet, om jeg skal give mine børn én næste år. Jeg mener dog, at din søn er i sin gode ret til at beholde gevinsten. Det er et spil, og ikke alle kan vinde. Det ville være noget andet, hvis du havde givet et arveforskud til din søn og forbigået din datter. Det havde være en bevidst urefærdighed.

Jeg synes, du skal sige til din datter, at hun bør glæde sig over sin brors held. Misundelse er ikke klædelig. Hun gør jo også dig ked af det, og det har du ikke fortjent.

Tal med hende, og få hende på bedre tanker. Held og lykke med det.

Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold