Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Tager på ferie uden syg mor

26. april 2018 af Mimi Jakobsen, foto Panthermedia / All Over Press
Er det okay, at Den bekymrede datter tager på tre ugers ferie med familien, mens hun lader sin syge mor blive derhjemme? Læs Mimis svar til Den bekymrede datter her.

Hej Mimi

Jeg håber, du kan hjælpe mig med et dilemma, som giver mig mange spekulationer.

Jeg er enebarn, gift og mor til to drenge på hhv. 10 og 12. Ikke så langt fra os bor min mor i en beskyttet bolig, som hun måtte flytte ind i for tre år siden, fordi hun desværre har fået sclerose og efterhånden har fået det meget dårligt. Hun har brug for meget pleje og har selvfølgelig hjemmehjælp og så videre, men vi tager os jo også af hende.

Drengene eller jeg kigger ind dagligt, vi har en fast dag, hvor vi spiser sammen, og vi er også de seneste tre somre taget på en uges ferie i et lejet handicapvenligt sommerhus.

Vi har et vennepar, som har besluttet, at til jul vil de rejse til Thailand og blive gift – og de har foreslået, at vi tager med. Vores børn er jævnaldrende og bedste venner – og ungerne er naturligvis helt vilde efter at komme afsted.

Men jeg er så ked af at skulle rejse tre uger i december og lade min mor være alene. Hun har et par veninder, som kigger indenfor af og til, og selve juleaften kan nok holdes hos en af dem på et kort besøg. Hun har en søster, som bor længere væk, men mor kan ikke være på besøg med overnatning.

Jeg og min familie har altid været omdrejningspunktet, og hun siger, at selvfølgelig skal vi tage af sted.

Men hvad skal jeg? Jeg vil gerne glæde min mand og børn, men jeg ved ikke, om jeg kan klare, at min mor sidder alene det meste af julen.

Hilsen Den bekymrede datter

LÆS OGSÅ: Mimis brevkasse: Jeg vil også have penge af min far

Hej Den bekymrede datter

Ja, du kan godt rejse væk i julen.

Jeg forstår godt dit dilemma, men hør nu her: Du og din familie er der for din mor resten af året, og det er da det vigtigste. Jeg ville i øvrigt også som mor være ked af det, hvis resten af familien sagde nej til en tur, som enhver kan forstå er en drøm.

Jeg tror, jeg ville lave en ekstra dejlig julekalender til din mor – en lille hilsen hver dag fra jer, små søde gaver, der viser, at I har tænkt på hende.

Jeg ved jo ikke, om din mor har adgang til sociale medier og en moderne telefon, men hvis hun har, ville jeg sørge for at skype og sende billeder og hilsener fra turen.

Jeg synes, det er en god skik, at vi besøger vores pårørende i julen, men det er sgu noget mere værd, at vi gør det resten af året.

SÅ: Af sted med jer, der bliver masser at fortælle om, når I kommer hjem, og det vil din mor glæde sig over, at I har oplevet.

Hilsen Mimi

PS. Tre uger lyder nu af lang tid… Kunne 14 dage være nok?

Sponsoreret indhold