Mimi - Kærligt talt

Mimis brevkasse: Træt af de mange familiefester

8. maj 2019 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia.
Manden her er efterhånden træt af at skulle til familiesammenkomster stort set hver weekend. Men kan han tillade sig at blive hjemme? Det har Mimi Jakobsen en helt klar holdning til.

Hej Mimi

Jeg har set dine sider i min kærestes blad, og nu vil jeg gerne stille et spørgsmål. Jeg er en mand i min bedste alder (42 år), som for et år siden flyttede sammen med min dejlige kæreste. Hun har en stor familie med forældre, to mostre og en masse kusiner og fætre.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Der er tradition for mange sammenkomster i den familie, hvor de holder fødselsdage og meget andet, og derfor ses de næsten hver weekend. Det har jeg ikke været vant til før. Jeg har boet sammen med en anden kvinde, som jeg har en datter på 11 år med. Min datter er hos mig hver anden weekend.

Læs også: Mimis brevkasse: Jeg bryder mig ikke om min familie

Men jeg er altså træt af alle de familiesammenkomster og synes ikke, at jeg behøver at gå med til det hele. Det er min kæreste ikke enig med mig i. Jeg har brugt min datter som undskyldning i de weekender, hvor hun er her, men hun har mødt både mine svigerforældre og andre fra familien, og hun har egentlig ikke så meget imod det. Men jeg vil gerne have mulighed for at gå til fodbold med mine venner eller tage på fisketur, som jeg har gjort før.

Jeg mener godt, min kæreste kan gå alene, men så er der straks opstandelse, og resten af familien tror, vi har problemer. Hvis det er en konfirmation eller en rund fødselsdag, er jeg naturligvis parat. Men en 12-års fødselsdag med boller og lagkage er ikke strengt nødvendigt synes jeg.

Jeg har prøvet at forklare min kæreste, at vi jo ikke er siamesiske tvillinger, som behøver at hænge sammen altid. Jeg kan mærke, at jeg føler mig spærret inde, og det er ikke særlig rart. Må vi ikke gerne høre din mening?

Mvh. HV

Hej HV

Du skal vælge dine arrangementer selv. Efter min mening er det en misforståelse at tro, at man skal være sammen om alt i et forhold, især når man møder hinanden senere i livet.

Se også: Mimis brevkasse: Jeg er for følsom

Du påpeger også noget, som er vigtigt og ikke har med den enkelte fødselsdag at gøre: I har hver især levet et liv, før I mødte hinanden, og det må respekteres af begge parter. Det er direkte ødelæggende for et forhold, hvis ikke man kan give hinanden luft til egne interesser, og det er rigtigt godt for kærligheden, hvis man også er lidt væk fra hinanden. Så du må holde fast og lade din kærestes familie undre sig, så meget de vil. Det går nok over. Og så skal du og hun respektere den andens ret til ”privatliv”.

Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold