Mimi - Kærligt talt

Min mand nægter at se vores svigersøn

20. januar 2021 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia.
En mor er fortvivlet, fordi hendes mand nægter at være i stue med deres svigersøn, fordi han ryger hash. Datteren er flyttet hjemmefra, og hun vil ikke besøge sine forældre, hvis kæresten ikke er velkommen. Situationen er gået i hårdknude. Læs Mimis råd her.
-

Kære Mimi

Vi har en datter på 22, som er flyttet hjemmefra og er under uddannelse. Hun fik i foråret en kæreste, som vi har set nogle gange og synes godt om. Han er pædagog og spiller musik i sin fritid. Han er ryger, og det foregår udendørs hos os.

Forleden var de til søndagsfrokost i anledning af min fødselsdag sammen med andre fra familien. På tidspunkt gik de ud for at ryge, og min mand gik lidt efter ud med skraldeposen.

Han kom ind og lignede en tordensky, og lidt efter gik min datter og kæresten – og min mand eksploderede. Det var ikke almindelige cigaretter, de havde røget.

Min mand mener nu, at kæresten trækker vores datter ned i sølet, og hun ender som narkoman. Til hans forsvar skal det siges, at han havde en søster, der som ung kom ud i misbrug og endte med at dø af en overdosis. Han påpeger, at det også begyndte med lidt hash, og han nægter at se datterens kæreste. Og vores datter vil ikke komme hos os, når han ikke må komme med.

Jeg har talt i telefon med hende, og hun fortæller, at de ryger en joint en gang imellem i weekenden, og hun mener, der er meget lang til et misbrug. Jeg sagde, at de ikke havde behøvet at ryge her, og det gav hun mig ret i.

Situationen er helt i hårknude.
Vores søn har prøvet at tale med sin far, men han er fuldstændig ubøjelig.

Kan du komme med et råd?

- Med venlig hilsen Mor

Kære Mor

Hvor er det synd for dig, at du er kommet i sådan en ulykkelig klemme. Jeg har ondt af dig, og jeg tror desværre, at det kommer til at tage noget tid, før der falder ro på igen.

Din mand er øjensynlig meget stejl, og det er din datter også. Man kunne godt ønske, at de tog lidt mere hensyn til andre end sig selv. Du kan nok ikke gøre andet end at være tålmodig, men jeg synes godt, du kan appellere til dem begge om at tænke på andre, for eksempel dig.

Det lyder, som om de unge har styr på det, og din mands søster var formentlig i en hel anden situation. Det må tiden overbevise din mand om. Han savner nok også sin datter. Hold kontakten til hende og lad tiden gå. Det er desværre mit bedste råd.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold