Mimi - Kærligt talt

Min veninde har en håbløs affære

7. november Af Mimi Jakobsen
Foto: Colourbox
Camillas veninde har i tre år haft et forhold til en gift mand. Veninden sygner mere og mere hen, men håber stadig, han en dag forlader sin kone. Ville du blande dig, hvis det var en af dine veninder?
Mand og kvinde omfavner hinanden i bil

Hej Mimi

Jeg har brug for dit indspark til min veninde. Hun har haft en affære med en gift mand i lidt over tre år nu. Hun er meget forelsket i ham og håber hele tiden, at han forlader sin kone. Det har han sagt, at han vil, men der kommer altid et eller andet i vejen: Så er hans barn syg, så dør hans kones far og så videre.

Min veninde har altid været en glad og positiv kvinde, men hun bliver mere og mere slidt ned af det forhold. Før var hun altid frisk på at ses med mig og vores øvrige veninder, men nu siger hun ikke ja til nogen aftaler, før hun har tjekket, om hun kan se sin elsker i stedet.

Vi mener alle, det er et håbløst projekt, hun har gang i, og at hendes elsker aldrig vil forlade sin kone. Det er tydeligt, at han udnytter hende, og hun fortjener bedre. Skal jeg prøve at presse på for at få hende til at afslutte affæren? Eller skal hun stille ham et ultimatum og se, om det rykker noget?

- Med venlig hilsen Camilla

Kære Camilla

Jeg forstår godt jeres bekymring og omsorg for veninden, for det er en sørgelig situation, hun er havnet i. Vi kender vist alle til lignende historier, og det kan være vanvittigt hårdt. Men hvad kan I gøre?

Først og fremmest kan I vise jeres veninde, at I støtter hende, og at hun ikke er alene med den sølle situation, hun står midt i. Dernæst skal I holde fast i, at forbindelsen er håbløs. For det er der vist ikke tvivl om, at den er.

Når jeres veninde endnu ikke har haft kræfter til at stille det ultimatum, som ellers ligger lige for, er det formentlig, fordi hun ikke kan overskue konsekvenserne. For tænk nu, hvis elskeren vælger sin kone? Måske kan I tale med hende om det? Hvad vil være det værste ved et brud, og hvad er det værste ved at fortsætte affæren?

Endelig kan en af jer konfrontere manden og gøre ham det klart, at han er i færd med at ødelægge jeres venindes liv. Han har også selv meget på spil, for hans kone vil næppe bryde sig om, hvad han foretager sig.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen kærligt talt

Skriv til Mimi

Hver uge svarer Mimi Jakobsen skarpsindigt og med et glimt i øjet på stort og småt.

Hvis du har et spørgsmål til Mimi Jakobsen, kan du skrive til hende på e-mail: [email protected].

Sponsoreret indhold