Mimi - Kærligt talt

Mine forældre gør en stor forskel

17. oktober Af Mimi Jakobsen
Anders’ forældre ønskede sig en pige, og hele sit liv har han følt, at de foretrak hans lillesøster frem for ham. Nu overvejer han at bryde med sin søster.

Kære Mimi

Mine forældre ejer et firma, hvor jeg arbejdet i mange år. Vi er to børn, og jeg er den ældste. Min lillesøster har aldrig været interesseret i virksomheden og har aldrig arbejdet der.

Da jeg blev født, ved jeg, at mine forældre var skuffede, fordi de ønskede sig en pige. Selvfølgelig elskede de mig, men da min søster kom til verden, blev hun deres favorit. Da vi var børn, var det ikke så tydeligt, at de gjorde forskel på os, men det er det nu. Mine forældre hjalp min søster med at købe hus, og de har også hjulpet hende og hendes familie med en ny bil. Jeg har aldrig fået noget af dem og har heller aldrig spurgt, selv om jeg synes, det er uretfærdigt.

Mine forældre har et sommerhus, hvor vi er kommet hele mit liv. Jeg elskede at være der som barn, mens min søster virkede uinteresseret. Nu har jeg fundet ud af, at mine forældre har tænkt sig at lade min søster arve sommerhuset. Det har gjort mig fortvivlet, og nu overvejer jeg, om jeg skal blive i firmaet, og om jeg fremover skal have kontakt med min søster. Jeg føler mig simpelthen så uretfærdigt behandlet.

Hilsen Anders

Kære Anders

Det er helt forståeligt, at du føler dig dårligt behandlet, og jeg kan ikke forstå, at forældre kan finde på at opføre sig sådan. Man må aldrig gøre forskel på sine børn, og de skulle have talt åbent om, hvem af jer, der en dag skal overtage sommerhuset.

Du er nødt til at tage opgøret og konfrontere dine forældre. Sig rent ud, hvad du føler, så alt kommer på bordet. Jeg ved ikke, hvordan de vil reagere. Måske er de slet ikke bevidste om, hvordan de opfører sig.

Til gengæld synes jeg ikke, du skal lade dine forældres favorisering gå ud over din søster, og der er ingen grund til at bryde med hende. Du skal hellere inddrage hende, så hun forstå, hvordan du har det. Hvis hun lægger mærke til forskelsbehandlingen, må det være ubehageligt for hende at blive favoriseret på bekostning af dig.

Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold