Livsstil

Slank med Sense: Nu føler jeg mig lækker igen

8. juni 2021 Af Vibeke C. Larsen. Foto: Martin Høien
Fire børnefødsler efterfulgt af for meget kærestehygge fik Karinas vægt til at stige. Da den ramte 111,5 kilo, besluttede hun sig for, at det skulle være slut. Da hun havde tabt de første 15 kilo, opdagede hun Sense, og det blev begyndelsen på en livsstilsændring, der foreløbig har givet et vægttab på 20 kilo.
Karina tabte 20 kilo med Sense, slankekur, vægttab, livsstil

Karina har tabt 35 kilo på lidt over to og et halvt år. De tyve kilo har hun tabt ved at følge principperne i Sense.

Hver søndag skræller Karina en masse gulerødder, som hun putter i en skål med vand og sætter ind i køleskabet. Så er der nemlig nem snack til hele ugen, for Karina elsker grønt og spiser masser af grøntsager.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Når jeg kører på arbejde om morgen, spiser jeg gerne et par gulerødder, agurk eller snackpeber, siger 36-årige Karina Hansen, der bor i Tinglev sammen med sin kæreste, Mikael, som hun har døtrene Victoria, Lærke og Silke med. Desuden har hun Elias fra et tidligere forhold.

Karina har altid haft en normal vægt, men graviditeterne fik hendes vægt til at stige.

– Selv om jeg var meget syg under mine graviditeter, tog jeg på. Desuden var min kæreste og jeg lidt for slemme til at hygge med kager, slik og sodavand om aftenen, og det fortsatte efter fødslerne, siger Karina.

Problemer med ryg og knæ

Men det søde liv havde en pris. Kort før Karina blev gravid med sin yngste datter, der er tre år, ramte vægten 111,5 kilo, hvilket var alt for meget til hendes 176 centimeter.

– Jeg havde det ikke godt med min vægt. Når jeg legede med mine børn, havde jeg svært ved at komme op og ned fra gulvet, og jeg blev hurtigt forpustet efter 10 minutter. Det var ikke rart, fortæller Karina.

Hun begyndte at få problemer med ryg og knæ.

– Det har ødelagt min krop, at den har haft for mange kilo at slæbe på.. I dag løber og træner jeg tre gange om ugen, for ellers kan jeg ikke holde til at arbejde eller være der for mine børn, så det skal jeg tage mig tid til, siger Karina, der er køkkenassistent.

Ked af sin kropI januar 2019 besluttede hun sig for, at vægten skulle ned én gang for alle. Hun havde tidligere prøvet forskellige slankekure og tabt 10 kilo for at tage det hele på igen, når kuren sluttede.

– Jeg kunne ikke lide min egen krop og blev ked af mig selv. Min kæreste sagde, at jeg stadig var lækker, men det syntes jeg ikke selv. Det var ikke nok, at min kærlighed mente det, jeg skulle også selv synes det, understreger Karina.

Galleri: Slank med Sense: Nu føler jeg mig lækker igen

Den store åbenbaring

Hun smed 15 kilo, men den store åbenbaring kom, da hun for halvandet år siden opdagede Sense. I Sense opdeles hver dag i tre måltidskasser, og man bruger sin hånd til at afmåle maden, så man får den rette sammensætning af fedt, proteiner og kulhydrat i hvert måltid.

– Sense er en livsstilsændring, så man skal tage beslutningen om, at man vil det, og familien skal være indforståede. De første to uger skete der ikke noget, men jeg holdt fast, og så begyndte vægten stille og roligt at falde, understreger Karina, der kombinerer principperne i Sense med en app, der tæller kalorier, tilsat masser af motion.

Til morgen spiser Karina skyr med mysli, som hun selv har lavet efter en Sense-opskrift, på vej til arbejde står den på gnavegrønt, rugbrød med salat og fedtfattigt pålæg til frokost, og om aftenen spiser hun masser af grøntsager sammen med familiens almindelige mad.

– Jeg spiser præcis det samme som resten af familien bare efter Sense og med mere grønt. Mine børn er begyndt at spise flere grøntsager, efter at jeg er begyndt på Sense, og min kæreste har også tabt tyve kilo, fordi vi lever sundere. Sense har haft en positiv effekt på hele vores familie, siger Karina.

Støtte fra kæresten

I dag er pilen landet på 76 kilo. Hun er gået fra tøjstørrelse 48 til størrelse 36/38, og garderoben er blevet udskiftet flere gange undervejs.

– Først ville jeg bare under 100 kilo, men jeg blev ved med at sætte mig nye mål. Jeg skal ned på 70 kilo, og det kommer jeg også, understreger Karina.

Hun har fået stor støtte af sin kæreste Mikael undervejs, og han og børnene er stolte af hendes præstation.

– Mine børn siger, at det er godt, at jeg har tabt mig, for jeg kan meget mere end før. I dag kan jeg hurtig kunne komme ned på gulvet og op igen. Jeg er meget gladere, og jeg føler mig lækker igen. Det har jeg ikke gjort i mange år, griner Karina.

Én dag om ugen tillader hun sig selv at spise, præcis hvad hun har lyst til.

– For at det ikke skal blive alt for surt, må jeg hver lørdag spise ALT – slik, sodavand og junkfood. I begyndelsen havde jeg en stor trang til alt det usunde, men hvor jeg før drak fem-seks sodavand, drikker jeg nu kun en eller to, siger hun.

Men næste dag står den atter på gulerødder, vand og sund mad.

– Jeg ville virkelig blive ulykkelig, hvis jeg tog 40 kilo på igen, og det kommer ikke til at ske, for Sense er for livet, siger Karina.

Sponsoreret indhold