Tips og tricks

Behold din gamle opvaskemaskine

5. marts Af Gitte Gerner Eriksen. Foto: Shutterstock.
Du behøver ikke nødvendigvis at skifte din gamle opvaskemaskine ud med en ny. Læs her, hvorfor.
Mand der tømmer en opvaskemaskine

Hvis din opvaskemaskine er omkring 10 år gammel, og du overvejer, om du kan spare penge ved at udskifte den til en nyere model, så er svaret: Nej, med elpriser på 2,85 kroner per kWh – den gennemsnitlige pris i november 2022 – kan det ikke svare sig at købe en ny opvaskemaskine.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det viser Videncentret Bolius’ seneste beregninger, der tager udgangspunkt i en 10 år gammel opvaskemaskine versus køb af en ny opvaskemaskine med henholdsvis energimærke A, B, C, D, E og F.

Selv efter 15 år, det vil sige, når din gamle opvaskemaskine er 25 år gammel, vil den gamle opvaskemaskine stadig være billigere i drift, sammenlignet med den samlede indkøbs- og elpris for en ny opvaskemaskine, også selv om denne har energimærke A.

Ikke stor forskel

Når du skal vælge, om du skal beholde din gamle opvaskemaskine eller investere i en ny, er det ikke elprisen, der gør en stor forskel for den samlede økonomi, hverken for den nye eller gamle maskine. Der er nemlig ikke stor forskel på, hvad en nyere opvaskemaskine og en gammel bruger i el.

Samtidig sparer du mest C02 ved at beholde din gamle opvaskemaskine.

Dog når du en lille CO₂-besparelse, hvis du køber en opvaskemaskine med energimærke A og beholder den i mindst 15 år.

Sponsoreret indhold