Digitalt

Flytning til ny mobil: Hvordan får jeg alle telefonnumrene med?

10. oktober Af Marianne Ok Nielsen
Foto: Colourbox
Når man får ny mobil, kan der være mange ting, som skal flyttes fra den gamle til den nye telefon. Her kan du læse, hvordan du sikkerhedskopierer din iPhone.
Sikkerhedskopiering af iPhone

Hej Marianne

Min mobil er ved at stå af, men jeg har svært ved at overskue at få en ny. Hvordan beholder jeg alle telefonnumrene?

Jeg blev spurgt, om mine kontakter er gemt på sim-kortet, og det aner jeg ingenting om.

En af mine venner løste samme problem ved at skrive alle sine numre ned på papir, og bagefter tastede han dem ind på den nye mobil.

Jeg har en iPhone 7 og vil fortsætte med Apple.

- Hilsen Ole

Kære Ole

Hvor er det godt, du spørger, for du behøver ikke at skrive alle telefonnumrene ned i hånden. Numrene er formentlig ikke gemt på sim-kortet, for det er efterhånden længe siden, det var normalt.

Mit råd er, at du allierer dig med en, du stoler på, og som kender lidt til processen. Personen skal klare følgende:

  1. På din nuværende telefon skal sim-kontakter importeres, så du er på den sikre side. Det gøres i ”Indstillinger”, hvor man trykker på ”Kontakter” og der-efter på ”importer sim-kontakter”, som står nederst.
  2. Bagefter skal I sikkerhedskopiere din nuværende telefon. Det gøres bedst til iTunes med et kabel, for så får du en komplet spejling af din mobil, hvorimod en sikkerhedskopiering til iCloud ikke tager samtlige data med. Ud fra sikkerhedskopien genskaber I alle indstillinger, kontakter, billeder og apps på den nye mobil.

Fremgangsmåden med at flytte ind i en ny telefon, er principielt den samme, uanset hvilket mærke smartphonen er, men mellemstationerne kaldes noget andet.

Jeg håber, det bliver en let overgang til ny mobil med gamle kontakter.

- Med hjertelig hilsen Marianne

Fakta

Der findes fire slags simkort:

● Standard (eller mini) simkortet er fra 90’erne. Det bruges ikke længere, men fandtes i for eksempel Nokia 105 eller iPhone 3GS.

● Micro-simkortet er fra 2010’erne, og det bruges i ældre mobiler som eksempelvis iPhone 4 og iPhone4S.

● Nano-simkortet bruges i langt de fleste tidssvarende mobiler. Den første mobil med kortet var iPhone 5 i 2012.

● eSim er den seneste måde at lagre data på. Det er ikke et fysisk kort, men indbygget i for eksempel iPhone 14. eSim gør det blandt andet muligt at have flere telefonnumre på samme mobil.

Sponsoreret indhold