Digitalt

Gode råd til sikkerhedskopiering til iCloud

8. november Af Marianne Ok Nielsen
Foto: Shutterstock
Få styr på, hvordan du synkroniserer din mobil med "skyen" eller forhindrer sikkerhedskopiering. Marianne giver sine gode råd her.
kopiering til icloud

Kære DigiTalt

Jeg har nogenlunde styr på min iPhone, men én ting driller: iCloud – eller ”skyen”. Min mobil synkroniserer åbenbart med ”skyen”, selv om jeg ikke har bedt om det.

Jeg stresser over de gentagne advarsler om, at iCloud snart er fyldt. Mobilen skal stoppe al den synkronisering, for det er jo årsagen til, at lagerpladsen næsten er brugt!

Men hvordan slukker jeg for det?

- Med venlig hilsen Mette

Kære Mette

Hvor er det bare et velkendt mareridt, du er havnet i. Heldigvis tror jeg godt, jeg kan guide dig.

Allerførst synes jeg, du skal logge ind på iCloud og få et overblik over, hvad der tager plads. Det gode ved at opbevare filer på internettet i ”skyen” er, at du altid har adgang til indholdet, når du er online. Måske kan du slette eller flytte filer og dermed frigøre lagerplads?

Jeg foreslår, at du logger ind fra en computer, for det er lettere at overskue på en større skærm. Gå til icloud.com og log på med dit Apple-ID. Husk, at det er sikkerhedskopier i skyen, du tager stilling til, så det, du vil beholde, skal du gemme et andet sted.

Når du har fået ryddet op i iCloud, går du til ”indstillinger” på din mobil. Allerøverst står dit navn i en bjælke, som du trykker på, og derefter vælger du ”iCloud”. Der vil være en sektion med ”apps der bruger iCloud”, og her kan du tænde eller slukke for sikkerhedskopiering og dermed synkronisering for hver enkelt app.

Inden du stopper synkroniseringen, bør du overveje, hvordan du uden den sikrer dig en kopi af for eksempel billeder, videoer med mere fra din mobil. For mig er billederne vigtige, og fotoalbummet vokser hele tiden. Derfor synkroniserer kamerarullen automatisk med skyen, når jeg er på wi-fi, så jeg løbende sikrer kopier af mine billeder.

Ellers foretager jeg med jævne mellemrum en sikkerhedskopi af alt indhold på min iPhone via et kabel til iTunes på min computer. Den sikkerhedskopi spejler fuldkommen iPhone, hvor sikkerhedskopieringen til iCloud ikke tager det hele med.

Det er muligt at gemme 5GB i iCloud uden betaling, mens det kan selvfølgelig også lade sig gøre at købe sig til ekstra plads på 50 GB, 200 GB eller 2 TB.

Jeg håber, at du får lettet lidt i både ”skyen” og din hverdag.

- Med hjertelig hilsen Marianne

Marianne Ok Nielsen svarer på spørgsmål i brevkassen "Digitalt"

Råd til sikkerhedskopiering

● Sikkerhedskopier til ”skyen” (iCloud) og få adgang til dine data på internettet.

● Kopier indholdet fra din computer over på en ekstern harddisk.

● Tag sikkerhedskopier med faste, jævne mellemrum.

Kilde: sikkerdigital.dk

Sponsoreret indhold