Digitalt

Printeren virker ikke: Her er de mest normale fejl - og løsninger

20. september Af Marianne Ok Nielsen
Foto: Shutterstock
Blækpartronen er skiftet, papiret sidder rigtigt og alle kabler er sat i, men printeren strejker alligevel. Her er tre gode råd til at få printeren til at virke.
Printer virker ikke

Kære Marianne

Det er ikke sikkert, du kan hjælpe, men jeg prøver alligevel.

Min printer plejer at virke fint, men pludselig vil den ikke skrive ud. Jeg har undersøgt, at papiret vender, som det skal, og at alle kabler er sat ind de rigtige steder.

Det er heller ikke ret længe siden, at jeg skiftede blækpatronen ud, så hvorfor printer den ikke.

Hvad tror du, der er galt?

- Hilsen Gudrun

Kære Gudrun

Det er godt at høre, at du printer jævnligt, for så når blækpatronen (eller toner på en laserprinter) ikke at tørre ud. Det kan nemlig få printeren til at strejke, men det er altså ikke tilfældet hjemme hos dig.

Som du selv er inde på, kan jeg ikke komme med et præcist og fyldestgørende svar på afstand, men jeg kan nævne noget generelt, der er værd at kigge på.

Strømforsyningen har du også tjekket, så du ved, at alle kabler sidder, hvor de skal. Men har du prøvet at slukke, vente et par minutter og tænde igen?

Prøv det med både printeren og den computer, tablet eller smartphone, der har den fil, som du forsøger at printe ud.

Trådløs eller ej

Er der i øvrigt en ledning mellem printeren og computeren, hvis det er sådan en, du prøver at printe fra?

Hvis ja, har du sikkert regnet ud, at du skal sikre dig, at stikkene sidder rigtigt.

Hvis nej, modtager printeren de oplysninger, du skal have skrevet ud, via dit trådløse internet. Derfor skal printeren være koblet på dit wi-fi-netværk.

Hvordan du tjekker, om den er koblet på, afhænger af, hvilken printer du har. Men kig efter ”menu” på selve maskinen. Her burde være et underpunkt, der viser, om printeren er online, hvilket den skal være.

Hvis den stadig ikke printer, er det måske fordi dens programmer (eller ”drivere”) skal opdateres.

Igen afhænger det af typen af printer, og det er en længere teknisk forklaring, som bliver noget rod at begynde på her. Derfor håber jeg, de generelle råd kan sætte fut i din printer igen.

- Med hjertelig hilsen Marianne

Marianne Ok Nielsen svarer på spørgsmål i brevkassen "Digitalt"

Brevkassen "Digitalt"

Marianne Ok Nielsen er journalist og forfatter til bogen "Google er ikke min ven - seks fortællinger om livet som minimal digital" med portrætter af mennesker, som har haft brug for hjælp til alt fra e-Boks.dk til apps på mobilen. I brevkassen "Digitalt" prøver hun at oversætte computersprog til menneskesprog, og i brevkassen findes ingen såkaldt dumme spørgsmål.

Skriv dit spørgsmål på mail til Marianne her:[email protected].

Sponsoreret indhold