bagværk
Blød banankage med kokos
19. september Af Julie Hey. Foto: Betina Hastoft.
Man går aldrig galt i byen med en blød og svampet banankage! Denne banankage indeholder både hakket chokolade og kokos.

10 personer
Blød banankage med kokos:
3 bananer, gerne overmodne
¾ dl mælk
150 g blødt smør
250 g rørsukker
3 æg
2 tsk. vaniljesukker
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
100 g mørk chokolade
100 g kokosmel
1 rugbrødsform
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180°.
- Skræl og mos bananerne med en gaffel, og rør bananmosen sammen med mælk i en skål.
- Pisk smør og sukker sammen i en anden skål, og tilsæt æggene 1 ad gangen.
- Rør bananmos, vaniljesukker, mel og bagepulver heri.
- Hak chokoladen fint, og vend den i dejen sammen med kokosmel.
- Hæld dejen i en rugbrødsform, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter.
- Afkøl kagen på en bagerist, og servér den lun.