Tirsdag, 19. januar 2016 - 9:04 - af Lars Juul
Æbleboller med hasselnødder
Meget lækre boller bagt på blandt andet havregryn og mandelmel og tilsat æblemos og hakkede hasselnødder.

10-15 stk.
Ingredienser
1 dl kærnemælk
1½ dl skyr
2 dl udkogte æbler
50 g gær
3 dl hvedemel
1 dl mandelmel
3 dl grovvalsede havregryn
Et nip salt
1 dl hakkede hasselnødder
Fremgangsmåde
Bland kærnemælk, skyr og æblegrød sammen og opløs gæren heri.
Tilsæt mel, mandelmel, havregryn, salt og hakkede hasselnødder og ælt dejen godt igennem. Lad den hæve i en time.
Del dejen i 10-15 dele og form hver del til en bolle. Lad bollerne efterhæve i ca. 45 min. Bag dem i ca. 20 min. ved 200°.
Lækkerier med æbler og pærer:
Lækkerier med æbler og pærer




Karamelliseret pære
Lækker karamelliseret pære med is. En skøn dessert til dine gæster - se mere her!
2 / 7







