Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • bagværk
  • boller
  • Boller med karamelfyld

Boller med karamelfyld

Små lækre kager med karamel og Daim. Lige til at lave sammen med børnene!

Mail Print

Tirsdag, 18. oktober 2016 - 7:50 - af Anne Kristensen

PrintPrint

Ca. 30 stk.

Boller

50 g gær

4 dl mælk med stuetemperatur

1 æg

1 tsk. stødt kardemomme

1 dl sukker

½ tsk. hjortetaksalt

12-13 dl hvedemel

125 g blødt smør

½ tsk. salt

Sammenpisket æg til pensling

TIP: I disse boller skal der både gær og hjortetaksalt. Det gør, at bollerne bliver lette og fugtige.

Karamelfyld

100 g smør med stuetemperatur

2 spsk. rørsukker

2 spsk. kakao

1 dl karamelsauce

1½ dl finthakkede Daim-kugler

Prøv også: 7 slags hjemmebagte boller 

Daim-creme

Ca. 5 dl piskefløde

½-1 dl karamelsauce

Ca. ½ dl finthakkede

Daim-kugler

Pynt

Florsukker

Opvarm ovnen til 225°.

Boller: Smuldr gæren i en skål. Opløs den med mælken. Tilsæt æg, kardemomme, sukker, hjortetaksalt og halvdelen af melet. Tilsæt derpå det bløde smør og rør det hele sammen til en dej. Tilsæt så det meste af det resterende mel. Arbejd det til en smidig dej. Tilsæt til sidst saltet og lad dejen hæve tildækket i mindst en time. Del dejen i mindre stykker og form disse til boller. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 30 min. Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen i 7-8 min. Lad dem afkøle.

Karamelfyld: Rør smør, rørsukker, kakao, karamelsauce og Daim-stykker sammen. Skær små låg af bollerne, lav en fordybning i underdelen og smør fyldet på.

Daim-creme: Pisk fløden og sprøjt den oven på karamelfyldet. Dryp karamelsauce over flødeskummet, drys med Daim og læg låget på. Sigt florsukker på toppen af låget.

Opskriften er fra Ude og Hjemme nr. 42, der er på gaden onsdag den 19. oktober 2016. I bladet finder du temasiderne 'Bagedag med børnene' med flere børnevenlige bageopskrifter.

5 slags pandekager:

Pandekager

6 personer, ca. 20 stk.

Det skal du bruge til pandekagerne: 
1 dl grahamsmel, 2 dl hvedemel, 1 æg, 1 spsk. sukker, 1 tsk. bagepulver, 1 knivspids salt, 2 spsk. oliemargarine, 3 dl kærnemælk, ca. 200 g blåbær - friske eller optøede frosne, ¾ dl flydende honning.

Sådan laver du pandekagerne:
Rør alle ingredienserne til pandekagerne sammen i en skål. 

Kom 4-6 klatter dej på panden ad gangen, hver af ca. 1½ spsk dej. Steg pandekagerne ved middelhøj varme, til de er gyldenbrune på begge sider.

Rør blåbærrene med honningen og server til pandekagerne. 

Opskrift: Lone Viggers / Foto: Anton G. Skov 6 personer, ca. 20 stk.

Det skal du bruge til pandekagerne: 
1 dl grahamsmel, 2 dl hvedemel, 1 æg, 1 spsk. sukker, 1 tsk. bagepulver, 1 knivspids salt, 2 spsk. oliemargarine, 3 dl kærnemælk, ca. 200 g blåbær - friske eller optøede frosne, ¾ dl flydende honning.

Sådan laver du pandekagerne:
Rør alle ingredienserne til pandekagerne sammen i en skål. 

Kom 4-6 klatter dej på panden ad gangen, hver af ca. 1½ spsk dej. Steg pandekagerne ved middelhøj varme, til de er gyldenbrune på begge sider.

Rør blåbærrene med honningen og server til pandekagerne. 

Opskrift: Lone Viggers / Foto: Anton G. Skov

Pandekager med blåbærhonning

6 personer, ca. 20 stk.

Det skal du bruge til pandekagerne:
1 dl grahamsmel, 2 dl hvedemel, 1 æg, 1 spsk. sukker, 1 tsk. bagepulver, 1 knivspids salt, 2 spsk. oliemargarine, 3 dl kærnemælk, ca. 200 g blåbær - friske eller optøede frosne, ¾ dl flydende honning.

Sådan laver du pandekagerne:
Rør alle ingredienserne til pandekagerne sammen i en skål.

Kom 4-6 klatter dej på panden ad gangen, hver af ca. 1½ spsk dej. Steg pandekagerne ved middelhøj varme, til de er gyldenbrune på begge sider.

Rør blåbærrene med honningen og server til pandekagerne.

Opskrift: Lone Viggers / Foto: Anton G. Skov

1 / 6

Det skal du bruge til pandekagerne:
125 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver, ½ tsk. salt, 40 g flormelis, 2 æg, 1¼ dl skummetmælk, 1 spsk. oliemargarine, 125 g blåbær

Tilbehør:
Saft af ½ citron, 6 spsk. ahornsirup

Sådan laver du pandekagerne:
Pisk mel, bagepulver, salt, flormelis, æg og skummetmælk sammen til en ensartet dej. Lad dejen hvile i ca. 20 min. i køleskab. 

Opvarm en slip let-pande, tilsæt et par dråber fedtstof og 2-3 spsk. dej og form dejen til en lille pandekage, som bager i 2-3 min. Tilsæt så 1-2 spsk. blåbær og vend pandekagen.

Bag den i 1 min. på den anden side. Læg pandekagen på en tallerken og hold den varm, mens resten af pandekagerne bages. 

Servér pandekagerne med lidt citronsaft og ahornsirup.

Opskrift: Lisa Bolting / Foto: Mannerup/Kate\'s Joint 
Det skal du bruge til pandekagerne:
125 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver, ½ tsk. salt, 40 g flormelis, 2 æg, 1¼ dl skummetmælk, 1 spsk. oliemargarine, 125 g blåbær

Tilbehør:
Saft af ½ citron, 6 spsk. ahornsirup

Sådan laver du pandekagerne:
Pisk mel, bagepulver, salt, flormelis, æg og skummetmælk sammen til en ensartet dej. Lad dejen hvile i ca. 20 min. i køleskab. 

Opvarm en slip let-pande, tilsæt et par dråber fedtstof og 2-3 spsk. dej og form dejen til en lille pandekage, som bager i 2-3 min. Tilsæt så 1-2 spsk. blåbær og vend pandekagen.

Bag den i 1 min. på den anden side. Læg pandekagen på en tallerken og hold den varm, mens resten af pandekagerne bages. 

Servér pandekagerne med lidt citronsaft og ahornsirup.

Opskrift: Lisa Bolting / Foto: Mannerup/Kate\'s Joint

Blåbær-pandekager


Det skal du bruge til pandekagerne:
125 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver, ½ tsk. salt, 40 g flormelis, 2 æg, 1¼ dl skummetmælk, 1 spsk. oliemargarine, 125 g blåbær

Tilbehør:
Saft af ½ citron, 6 spsk. ahornsirup

Sådan laver du pandekagerne:
Pisk mel, bagepulver, salt, flormelis, æg og skummetmælk sammen til en ensartet dej. Lad dejen hvile i ca. 20 min. i køleskab.

Opvarm en slip let-pande, tilsæt et par dråber fedtstof og 2-3 spsk. dej og form dejen til en lille pandekage, som bager i 2-3 min. Tilsæt så 1-2 spsk. blåbær og vend pandekagen.

Bag den i 1 min. på den anden side. Læg pandekagen på en tallerken og hold den varm, mens resten af pandekagerne bages.

Servér pandekagerne med lidt citronsaft og ahornsirup.

Opskrift: Lisa Bolting / Foto: Mannerup/Kate's Joint

2 / 6
1 liter dej = ca. 15 stk. 

Det skal du bruge til pandekagerne:
250 g hvedemel, 4 æg, ½ tsk. salt, 1 spsk. sukker, 1 tsk. vaniljesukker, 100 g smeltet smør, 3½ dl mælk, revet citron - eller appelsinskal 

Sådan laver du pandekagerne:
Kom melet i en skål og tilsæt æg, salt, sukker og vaniljesukker. Rør det godt sammen til en glat dej og rør derefter smørret i. Tilsæt mælk og citronskal og rør dejen sammen. 

Kom lidt smør på panden til den første pandekage og bag resten uden fedtstof. 

Pandekagerne kan serveres med strøsukker og marmelade.

Opskrift: Kim Gravenhorst / Foto: Jacob Ljørring 1 liter dej = ca. 15 stk. 

Det skal du bruge til pandekagerne:
250 g hvedemel, 4 æg, ½ tsk. salt, 1 spsk. sukker, 1 tsk. vaniljesukker, 100 g smeltet smør, 3½ dl mælk, revet citron - eller appelsinskal 

Sådan laver du pandekagerne:
Kom melet i en skål og tilsæt æg, salt, sukker og vaniljesukker. Rør det godt sammen til en glat dej og rør derefter smørret i. Tilsæt mælk og citronskal og rør dejen sammen. 

Kom lidt smør på panden til den første pandekage og bag resten uden fedtstof. 

Pandekagerne kan serveres med strøsukker og marmelade.

Opskrift: Kim Gravenhorst / Foto: Jacob Ljørring

Klassike pandekager

1 liter dej = ca. 15 stk.

Det skal du bruge til pandekagerne:
250 g hvedemel, 4 æg, ½ tsk. salt, 1 spsk. sukker, 1 tsk. vaniljesukker, 100 g smeltet smør, 3½ dl mælk, revet citron - eller appelsinskal

Sådan laver du pandekagerne:
Kom melet i en skål og tilsæt æg, salt, sukker og vaniljesukker. Rør det godt sammen til en glat dej og rør derefter smørret i. Tilsæt mælk og citronskal og rør dejen sammen.

Kom lidt smør på panden til den første pandekage og bag resten uden fedtstof.

Pandekagerne kan serveres med strøsukker og marmelade.

Opskrift: Kim Gravenhorst / Foto: Jacob Ljørring

3 / 6
12 stk. 

Det skal du bruge til pandekagerne:
100 g sigtet speltmel eller sigtemel, 1 spsk. sukker, 1 tsk. bagepulver, 1 knsp. salt, 1 æg, 1½ dl kærnemælk 
2 tsk. rapsolie

Marinerede bær: 
400 g blandede bær (her blåbær, brombær, hindbær og jordbær), 2 spsk. sukker, 1 spsk. rød balsamico 
1 spsk. citronsaft.
 
Sådan laver du pandekagerne:
Pisk mel, sukker, bagepulver, salt, æg og kærnemælk sammen, til pandekagedejen er glat og uden klumper. Dæk dejen til og stil den på køl i ca. 30 min. 

Hæld sukker, rød balsamico og citronsaft over de blandede bær, rør forsigtig rundt og lad bærrene trække, til pandekagerne er færdige. 

Hæld et par dråber olie på en varm slip let-pande. Lav en pandekage af 1 spsk. dej (der kan sagtens være 2-3 stykker på panden på én gang). Vend pandekagerne efter 2 min., når de er faste og gyldne, og bag videre i ca. ½ min. Tag pandekagerne af panden og hold dem varme under et stykke stanniol.

Hæld endnu et par dråber olie på panden og bag en ny pandefuld pandekager. Fortsæt således, til al dejen er bagt. 

Servér pandekagerne med marinerede bær. 

Frugt pr. person 
100 g

Opskrift: Lone Viggers / Foto: Anton G. Skov 12 stk. 

Det skal du bruge til pandekagerne:
100 g sigtet speltmel eller sigtemel, 1 spsk. sukker, 1 tsk. bagepulver, 1 knsp. salt, 1 æg, 1½ dl kærnemælk 
2 tsk. rapsolie

Marinerede bær: 
400 g blandede bær (her blåbær, brombær, hindbær og jordbær), 2 spsk. sukker, 1 spsk. rød balsamico 
1 spsk. citronsaft.
 
Sådan laver du pandekagerne:
Pisk mel, sukker, bagepulver, salt, æg og kærnemælk sammen, til pandekagedejen er glat og uden klumper. Dæk dejen til og stil den på køl i ca. 30 min. 

Hæld sukker, rød balsamico og citronsaft over de blandede bær, rør forsigtig rundt og lad bærrene trække, til pandekagerne er færdige. 

Hæld et par dråber olie på en varm slip let-pande. Lav en pandekage af 1 spsk. dej (der kan sagtens være 2-3 stykker på panden på én gang). Vend pandekagerne efter 2 min., når de er faste og gyldne, og bag videre i ca. ½ min. Tag pandekagerne af panden og hold dem varme under et stykke stanniol.

Hæld endnu et par dråber olie på panden og bag en ny pandefuld pandekager. Fortsæt således, til al dejen er bagt. 

Servér pandekagerne med marinerede bær. 

Frugt pr. person 
100 g

Opskrift: Lone Viggers / Foto: Anton G. Skov

Pandekager med frugt

12 stk.

Det skal du bruge til pandekagerne:
100 g sigtet speltmel eller sigtemel, 1 spsk. sukker, 1 tsk. bagepulver, 1 knsp. salt, 1 æg, 1½ dl kærnemælk
2 tsk. rapsolie

Marinerede bær:
400 g blandede bær (her blåbær, brombær, hindbær og jordbær), 2 spsk. sukker, 1 spsk. rød balsamico
1 spsk. citronsaft.
 
Sådan laver du pandekagerne:
Pisk mel, sukker, bagepulver, salt, æg og kærnemælk sammen, til pandekagedejen er glat og uden klumper. Dæk dejen til og stil den på køl i ca. 30 min. 

Hæld sukker, rød balsamico og citronsaft over de blandede bær, rør forsigtig rundt og lad bærrene trække, til pandekagerne er færdige.

Hæld et par dråber olie på en varm slip let-pande. Lav en pandekage af 1 spsk. dej (der kan sagtens være 2-3 stykker på panden på én gang). Vend pandekagerne efter 2 min., når de er faste og gyldne, og bag videre i ca. ½ min. Tag pandekagerne af panden og hold dem varme under et stykke stanniol.

Hæld endnu et par dråber olie på panden og bag en ny pandefuld pandekager. Fortsæt således, til al dejen er bagt.

Servér pandekagerne med marinerede bær.

Frugt pr. person
100 g

Opskrift: Lone Viggers / Foto: Anton G. Skov

4 / 6

Det skal du bruge til pandekagerne:
2¾ dl hvedemel, 2 tsk. bagepulver, 3 spsk. sukker, 1 æg, 1¼ dl letmælk, ¾ dl danskvand, 2 mellemstore æbler, 1 spsk. olie, 35 g mørk chokolade, ½ dl fløde, 9 %.

Sådan laver du pandekagerne:
Bland mel, bagepulver og sukker. Tilsæt æg, mælk og danskvand og rør, til dejen er jævn. Skræl og riv æblerne og bland det i dejen. Lad dejen hvile i ca. 15 min. 

Varm olien i en stegepande og bag 12 pandekager. 

Hak chokoladen groft. Varm fløden i en gryde og smelt chokoladen i fløden. Dryp chokoladen over pandekagerne.

Opskrift og foto: Weightwatchers 
Det skal du bruge til pandekagerne:
2¾ dl hvedemel, 2 tsk. bagepulver, 3 spsk. sukker, 1 æg, 1¼ dl letmælk, ¾ dl danskvand, 2 mellemstore æbler, 1 spsk. olie, 35 g mørk chokolade, ½ dl fløde, 9 %.

Sådan laver du pandekagerne:
Bland mel, bagepulver og sukker. Tilsæt æg, mælk og danskvand og rør, til dejen er jævn. Skræl og riv æblerne og bland det i dejen. Lad dejen hvile i ca. 15 min. 

Varm olien i en stegepande og bag 12 pandekager. 

Hak chokoladen groft. Varm fløden i en gryde og smelt chokoladen i fløden. Dryp chokoladen over pandekagerne.

Opskrift og foto: Weightwatchers

Æble-pandekager med chokoladesauce

Det skal du bruge til pandekagerne:
2¾ dl hvedemel, 2 tsk. bagepulver, 3 spsk. sukker, 1 æg, 1¼ dl letmælk, ¾ dl danskvand, 2 mellemstore æbler, 1 spsk. olie, 35 g mørk chokolade, ½ dl fløde, 9 %.

Sådan laver du pandekagerne:
Bland mel, bagepulver og sukker. Tilsæt æg, mælk og danskvand og rør, til dejen er jævn. Skræl og riv æblerne og bland det i dejen. Lad dejen hvile i ca. 15 min.

Varm olien i en stegepande og bag 12 pandekager.

Hak chokoladen groft. Varm fløden i en gryde og smelt chokoladen i fløden. Dryp chokoladen over pandekagerne.

Opskrift og foto: Weightwatchers

5 / 6

Relaterede artikler

Sæþór fra bagedysten: Jeg spiser ikke selv mine kager

Bagedyst-dommer løfter sløret for detaljer om den nye sæson

Hvid chokoladekage med rabarber

Anne fra Den Store Bagedyst: Alle bliver glade af kage

Anne fra Den Store Bagedyst: Alle bliver glade af kage

Nyeste artikler

  • Sådan klarer du kulden
  • Brev til Anne-Marie: Jeg skjuler min ensomhed
  • Derfor skal du tage stilling til organdonation
  • Amalie planlagde sin egen begravelse

Relaterede Artikler

En læser fortæller: Julen begyndte i november

3-årige Elliot er en stjerne på nettet

Carstens hemmelige opskrift: Danmarks bedste romkugler

Sådan vandt Emil Den store bagedyst: Bagte 19 timer i træk

Læs mere om

  • kager

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Sæþór fra bagedysten: Jeg spiser ikke selv mine kager

Bagedyst-dommer løfter sløret for detaljer om den nye sæson

Hvid chokoladekage med rabarber

Anne fra Den Store Bagedyst: Alle bliver glade af kage

En læser fortæller: Julen begyndte i november

Mest læste

  • Julie Berthelsen serverer: Muffinbrød
  • Lækre osteboller
  • Æbleboller med hasselnødder
  • Små saltkringler
  • Kommenskringler

Seneste nyt

  • Sådan klarer du kulden
  • Brev til Anne-Marie: Jeg skjuler min ensomhed
  • Derfor skal du tage stilling til organdonation
  • Amalie planlagde sin egen begravelse
  • Vær vågen: Katte skjuler smerte og sygdom
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00