Grovboller med tranebær

Lækker opskrift fra Slankeklubben.

Foto: Mannerup/Kate\'s Joint, Colourbox og All Over

12 stk.

Det skal du bruge:
2½ dl vand
2½ dl A-38 0,5 %
50 g gær
1 tsk. salt
1 spsk. honning
75 g tørrede tranebær
150 g havregryn + lidt til drys
150 g rugmel
400 g hvedemel
1 stk. æg til pensling

Lækre krebinetter

Sådan gør du:

Giv vandet et opkog og bland det derpå med surmælksproduktet. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold halvdelen af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem og ælt resten af hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen slipper. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i ca. 30 min. Del den derpå i 12 lige store boller. Form bollerne og stil dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket på et lunt sted i ca. 30 min. Pensl med æg og drys med havregryn. Bag bollerne ved 185° i ca. 20 min.

Energi pr. stk.
243 kcal / 1014 kJ
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 51 g
Protein: 7 g
Kostfibre: 3 g