Grove Burgerboller

Skønne grove burgerboller

Det skal du bruge:

7 stk.

½ pk. gær
4 dl lunkent vand
2 spsk. rapsolie
1 tsk. salt
100 g rugmel
100 g havreklid
Ca. 350 g hvedemel
1 sammenpisket æg
Sesamfrø

Sådan gør du :

Rør gæren ud i vandet.

Tilsæt olie, salt, rugmel og havreklid. Tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt og ælt det hele sammen til en smidig dej. Lad den hæve tildækket på et lunt sted i 1½ time.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og skær den i syv stykker.

Form disse til flade boller (ca. 1 cm tykke). Læg bollerne på en plade med bagepapir og lad dem hæve lunt i ca.
1 time. Pensl forsigtigt med æg og drys med sesamfrø.

Bag bollerne i en 225° varm ovn, til de er gyldne og gennembagte (ca. 15 min.).

(ca. 15