Julie Berthelsen serverer: Muffinbrød

Sangerinde Julie Berthelsen elsker at lave mad og er som regel den, der står for aftensmaden derhjemme. I Ude og Hjemme giver hun opskriften på en lækker, men simpel gæstemiddag for fire. Her får du en smagsprøve.

Sidste år udgav Julie Berthelsen en kogebog med egne sunde opskrifter, og i 2013 blev hun nr. to i Masterchef, hvor hun diskede op med avanceret madlavning. Men som mor skal det også nogle gange bare være nemt, hurtigt og passe til børns smagsløg.

- Denne menu til fire laver jeg ofte, når vi får gæster i weekenden. Meget af maden kan forberedes dagen før eller om morgenen, og så lever det op til mit køkkenmotto: Toplækkkert, men simpelt.

Her får du en smagsprøve.

Få opskrifterne til hele menuen i Ude og Hjemme nr. 9, der er i handlen fra onsdag den 2. marts 2016.

LÆS OGSÅ: 16-årig fødte i toilettet

Muffinbrød

Ca. 12 stk.

Ingredienser

1 pakke gær

½ kilo hvid hvede

3 dl lunkent vand

3 spsk. olie

1 tsk. salt

LÆS OGSÅ: Anne-Maries brevkasse: Den evige single

Sådan gør du

Kom vand i en skål og lad gæren smelte deri. Kom salt og olie i og bland mel i lidt efter lidt, indtil du har en lind dej. Jeg bruger en dejmaskine og lader den ælte i 5 min. Fordel dejen i muffinforme. Husk at smøre formene med lidt olie, hvis du bruger en metalmuffinform. Lad dem hæve tildækket i 20 min. og tænd for ovnen på 200º varmluft.

Bagetiden er ca. 12 min.