Kommenskringler

Lækre små gærbrød med kommen. Kringlerne er velegnede både til morgenmad og som et mellemmåltid.

12 stk.

Ingredienser

40 g gær
2½ dl mælk
400 g mel
70 g smør
10 g sukker
Lidt salt
15 g kommen
1 æg
 

PRØV OGSÅ: Grovboller med tranebær
 

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i lun mælk. Tilsæt halvdelen af melet samt blødt smør, sukker, salt, kommen og æg.
Ælt dejen sammen og tilsæt mere mel, indtil dejen er glat, smidig og blød.
Lad dejen hvile i 30 min. Del den derpå i 12 lige store stykker.
Rul dejstykkerne ud til lange pølser ad flere omgange for ikke at tvinge dejen for meget. Rul pølserne ud, til de er ca. 20 cm lange – det er tilstrækkeligt til, at de kan formes til kringler. Sæt kringlerne på bagepapir og lad dem efterhæve i 30-45 min.
Pensl kringlerne med mælk og bag dem under konstant opsyn ved 210° i 10-12 min.

TIP Kringlerne smager fremragende med en skive god ost på.