Fredag d. 29. juni 2012 - af Redaktion
Morgenboller med kerner og rosiner
Kan bruges til morgenmad eller tilbehør

26 stk.
Det skal du bruge:
Begynd på surdej mindst 3 dage før bagning
100 g rugmel
10 g honning
1 dl lunkent vand
Dagen før bagning:
Surdejen
5 dl lunkent vand
50 g rugmel
150 g hvedemel
150 g knækkede hvedekerner
20 g salt
På bagedagen
Surdejen fra dagen før
2 spsk. mørk sirup
250 g rosiner
1 spsk. maltmel (kan udelades)
600 g hvedemel
2 dl sesamfrø
Mindst 3 dage før bagning: Rør surdejsingredienserne sammen og lad dejen stå ved stuetemperatur med film over.
Dagen før bagning: Rør surdejen med de øvrige ingredienser, dæk skålen med film og lad den stå ved stuetemperatur i et døgn.
På bagedagen: Rør dejen fra dagen før med sirup, rosiner og maltmel. Tilsæt hvedemel, til dejen kan formes til boller. (Den skal stadig klistre til fingrene). Form 26 boller og rul dem i sesamfrø. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 2-4 timer.
Bag dem i en 200° varm ovn i 20 min.
Energi pr. portion: 192 kcal / 805 kJ Fedt: 0 gram Kulhydrat: 39 gram Protein: 4 gram Kostfibre: 2 gram
Prøv også: Peberfladbrød
Prøv også: Kartoffelsalat med brie og rucola