Tirsdag d. 28. oktober 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Durumflutes med citronskal og oregano
Spændende madbrød med frisk smag af citron. Brødet er desuden krydret med oregano og flagesalt. Passer fint til mange middagsretter - men er ikke velegnet til syltetøj.
Galleri: 7 lækre opskrifter på brød














Lone Landmands durumflutes med citronskal og oregano

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
[email protected]
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
6 stk.
Ingredienser
15 g gær
6 dl lunkent vand
1 kg durummel
½ spsk. salt
Fintrevet skal af en usprøjtet citron
2 tsk. tørret oregano
Lidt ekstra oregano
og flagesalt til drys
PRØV OGSÅ: Lone Landmands madbrød med ost og græskarkerner
Fremgangsmåde
Hæld vandet i en rummelig røreskål - gerne til køkkenmaskinen. Rør gæren ud i vandet, tilsæt mel, salt, citronskal og oregano og ælt dejen sammen. Ælt den ikke for længe, så bliver en durumdej lidt klistret.
Sæt husholdningsfilm over skålen og lad dejen hæve, til den har mindst dobbelt størrelse. Tiden afhænger af temperaturen i rummet, hvor dejen står.
Tænd ovnen og sæt termostaten på 245° (ikke varmluft). Beklæd to bageplader med bagepapir eller smør dem grundigt.
Hæld dejen ud på køkkenbordet og del den i 6 dele. Vær forsigtig, så luften ikke presses ud af dejen.
Træk hvert dejstykke ud til en flute og læg denne på bagepladen.
Pensl med vand og drys med oregano og flagesalt. Lad de formede flutes efterhæve i ½ time og bag dem i 12-15 min. afhængigt af ovnen. De skal være gyldne og lyde hule, når du banker dem i bunden - så er de velbagte. Læg dem til afkøling på en rist.