Flutes

Flutes med masser af gods i!

Foto: Jacob Ljørring, All Over Press m.fl.

2-3 flutes = 12 portioner

Det skal du bruge:
6 dl koldt vand
15 g gær
250 g durummel
350 g hvedemel
30 g hvedeklid
150 g korn og frø-blanding
20 g salt

Sådan gør du:
Kom vandet i skålen til en røremaskine og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og brug dejkrogen til at ælte dejen sammen med. Dejen er meget lind, men efter 15-20 min. på næsten højeste hastighed samler den sig, så den slår mod siderne af skålen. Pas på, at røremaskinen ikke ryster ned fra bordet. Dejen skal æltes i mindst 15 min.
Hæld dejen i en bøtte, der evt. er smurt med lidt olie, og dæk den med film. Lad dejen stå i køleskabet i mindst et døgn (den kan sagtens stå i en uge). Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i to eller tre dele. Rul disse ud til pølser, der lægges på en bølgeformet bageplade (beregnet til flutes) med bagepapir. Drys lidt mel på. Alternativt kan du vælge at bage dejen som runde brød på en flad bageplade.
Lad brødene hæve tildækket i 1 time. Bag dem i ca. 25 min. i en 220° varm ovn.

Energi pr. portion 248 kcal / 1037 kJ Fedt: 3 gram Kulhydrat: 43 gram Protein: 8 gram Kostfibre: 3 gram

Læs også: Sådan vælger du det sunde kød

Prøv også: Kernebrød